Ludnica u Reggio Emiliji, Inter slavio u meču sa sedam pogodaka

Sassuolo umalo da šokira Inter

Ludnica u Reggio Emiliji, Inter slavio u meču sa sedam pogodaka

E. Škorić

Inter je danas u Reggio Emiliji slavios 4:3 u susretu osmog kola italijanske Serije A.

Da nije bilo onog poraza od Juventusa, Inter bio imao početak sezone iz snova, a i ovako su navijači presretni kako igra njihov klub pod vodstvom Antonija Conta.

Neroazzurri imaju važan meč za nekoliko dana u Ligi prvaka protiv Borussije, no to ih nije spriječilo da protiv Sassuola odigraju sjajan meč i upišu novu pobjedu, te tako nastavke mrtvu trku s Juventusom. Doduše, Inter je umalo prokockao 4:1. Igrao je sjajno 70-ak minuta, a onda u potpunosti pao.

Posebno raspoložen bio je ofanzivni dio tima koji je i riješio današnji meč. Romelu Lukaku i Lautaro Martinez dali su po dva gola. Po jedan iz igre, a po jedan s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Golove za domaću momčad postigli su Berardi u 16., Đuričić u 74. i Boga u 81. minuti. Izlazak Candreve i Lautara kod 4:1 umalo je skupo koštao goste.

Inter ima sedam pobjeda i poraz nakon osam kola i sa 21 bodom je odmah iza Juventusa koji ima 22 boda, a Sassuolo je sa šest bodova odmah iznad opasne zone i zauzima 16. mjesto na tabeli.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dobojan90
FORZA INTER!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi