Ludnica u Rimu: Lazio u nadoknadi do trofeja Superkupa
Foto: EPA

Poraz Juventusa od Lazija

Ludnica u Rimu: Lazio u nadoknadi do trofeja Superkupa

M. Šljivak

Fudbaleri Lazija pobijedili su Juventus na Olimpicu s 3:2, te su osvojili naslov pobjednika Superkupa Italije.

Fantastičnu utakmicu su odigrali Nebeskoplavi iz Rima. Potpuno su nadigrali Staru damu i na kraju su osvojili prvi trofej u sezoni.

Nakon uvodnih nekoliko pokušaja s obje strane, Lazio je u 32. minuti došao do prednosti. Immobile je pao u kaznenom prostoru nakon duela s Buffonom, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Ciro Immobile je precizan za prednost od 1:0.

Nastavio je Lazio s boljom igrom i nakon vodstva. Imali su još nekoliko šansi, ali se na odmor otišli s minimalnim vodstvom rimskog tima.

Iako se očekivalo da će Juve u nastavku krenuti žestoko, Lazio je odigrao sjajno u defanzivi, a u napadu su radili pravi posao preko Immobilea koji je u 54. minuti pogodio za velikih 2:0.

Uspio je međutim Juventus da se vrati u meč. Fantastičan gol je u 85. minuti iz slobodnjaka postigao Paulo Dybala za 2:1.

Pokušali su Bianconeri do kraja da dođu do poravnanja. U tome su i uspjeli i to u nadoknadi meča. Dosuđen je novi penal, ovog puta za Juventus, a Dybala je pogodio za 2:2, ali tu nije bio kraj. Murgia je u četvrtoj minuti nadoknade pogodio za konačnih 3:2 i trofej za Lazio.

Senad Lulić je tako došao do još jednog trofeja s Lazijom, a bh. reprezentativac je igrao do 75. minute. Miralem Pjanić je na drugoj strani odigrao kompletan meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Superkup, finale:

Lazio - Juventus 3:2 (Immobile 32'p, 54', Murgia 90+4' / Dybala 85', 90+2')


 



 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi