Ludnica za kraj sezone: Inter ide u Ligu prvaka, Nebeskoplavi ostaju luzeri!

Meč za pamćenje na Olimpicu

Ludnica za kraj sezone: Inter ide u Ligu prvaka, Nebeskoplavi ostaju luzeri!

Nevjerovatna utakmica odigrana je večeras na Olimpicu, gdje je Inter nakon velikog preokreta savladao Lazio sa 3:2 i tako se plasirao u Ligu prvaka!

Rasprodani Olimpico bio je krcat, a sve je počelo fantastičnom koreografijom na istočnoj tribini koju su priredili navijači Lazija. Više od 60.000 ljudi došlo je uživo pogledati direktni okršaj Lazija i Intera za Ligu prvaka, a večeras su se dva kluba među kojim odnosni nikada nisu bili zategnuti, čak i prijateljski, pretvorili u najljuće rivale i krenuli u veliki fudbalski rat.

Utakmica počinje sjajno za Lazio. Igrao se deveti minut kada je Milinković-Savić prošao po strani i uposlio Marušića, koji topovski šutira i pogađa Perišića u lice. Lopta mijenja smijer, vara Handanovića i ulazi u gol za erupciju oduševljenje domaćih tifoza. Lazio je bio bolji na otvaranju utakmice i zaslužio je da povede, ali su do vodstva došli uz mnogo, mnogo sreće.

U narednih desetak minuta viđene su dvije velike šanse, po jedna na obje strane. Prvo je Icardi iz idealne situacije šutirao pored gola, da bi potom Milinković-Savić iz slobodnog udarca uzdrmao stativu iako je Handanović već bio savladan.

U 29. minuti, Inter stiže do poravnanja. Nakon jednog kornera i velike gužve u petercu Lazija, D'Ambrosio se dobro snalazi i pogađa za 1:1. Domaći su se žalili da je Interov defanzivac faulirao golmana Strakoshu, tražili su da se upotrijebi VAR ali je Rocchi i bez pregledavanja snimka pokazao na centar.

Dvanaest minuta kasnije, Lazio ponovo stiže u prednost. Fantastičan kontranapad izveli su domaći fudbaleri, Lulić je u stilu Inieste proigrao Andersona koji rutinski matira Handanovića za novo vodstvo Nebeskoplavih i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, sve do 78. minute kada je dosuđen jedanaesterac za Inter. Penal je skrivio De Vrij, budući igrač Nerazzurra, a Icardi pogodio za 2:2. Samo minutu kasnije, Lulić se pretvara u tragičara jer pravi prekršaj na sredini terena i sasvim zasluženo dobija drugi žuti karton i Lazio ostaje sa igračem manje.

U 81. minuti, Inter stiže do potpunog preokreta. Gosti su izveli korner nakon kojeg je Matias Vecino zabio za 3:2 i šok na Olimpicu. Do kraja utakmice, domaći nisu imali snage da naprave nešto više i ostali su bez Lige prvaka, iako su tokom većeg dijela sezone bili među četiri najbolje ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je zahvaljujući ovoj pobjedi završio na četvrtom mjestu Serije A i naredne sezone će igrati u Ligi prvaka. Laziju ponovo predstoji nastup u Evropskoj ligi, što će u rimskom klubu biti okarakterisano kao neuspjeh.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Inter savladao inter. Vi ste krakjevi!!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi