Petev se vraća u staro jato?

Čeka svoju šansu, ali i pomaže čelnicima kluba

Petev se vraća u staro jato?

S. Mlaćo
Sada već bivši selektor naše nogometne reprezentacije Ivaylo Petev blizu je novog angažmana. Bugarska danas prenosi da bi Petev mogao sjesti na klupu Ludogoretsa.

On je trenutno u Turskoj gdje prati veliki broj klubova, a jedan od njih je i Ludogorets. Navodno, Petev već učestvuje u transferima ovog kluba, tačnije daje svoje mišljenje i asistira.

Bugarski mediji ističu da u Ludogoretsu nisu previše zadovoljni rezultatima Ante Šimundže i uskoro bi moglo doći do trenerske promjene. Glavni kandidat je upravo Petev, koji vrijedno čeka svoju klupu.

Bio bi to njegov povratak u Ludogorets, koji je vodio na 95 utakmica. Bilo je to u sezoni 2013/14. Kasnije je sa klupe predvodio i Levski, doduše samo je predstavljen te smijenjen, ali i AEL Limasol, Dinamo Zagreb, Omoniju, Al Qadshiah, Jagielloniju...

Nedavno je objavljena pomalo nevjerovatna vijest da bi mogao preuzeti bugarskog drugoligaša Minyor Pernik koji će uskoro dobiti bogate vlasnike.

Radi se o Adamu Sotkovu i Tasku Sotkovu koji mnogo cijene Peteva, no čini se da od toga nema ništa. Minyor Pernik se bori za opstanak u drugoj ligi i bio bi to veliki korak unazad za Peteva.

Oglasi

Na klupu reprezentacije BiH stigao je u januaru 2021. godine, te mu je krajem prošle godine istekao ugovor. Za dvije godine koliko je vodio Zmajeve selektor je bio na 20 mečeva uz učinak od šest pobjeda te po sedam remija i poraza.

Nije uspio Zmajeve odvesti na Svjetsko prvenstvo, ali je naš nacionalni tim u Ligi B Lige nacija pod njegovim vodstvom zauzeo prvo mjesto te tako se kvalifikovao u Ligu A te izborio baraž za Evropsko prvenstvo.

Čelnici NS BiH nisu mu željeli produžiti ugovor, a na njegovo mjesto je stigao Faruk Hadžibegić. Petev je našu zemlju napustio u suzama gostujući na jednoj TV emisiji kazavši da je zavolio našu zemlju te igrače u reprezentaciji s kojima je kaže imao sjajan odnos.

Istakao je tada je imao tokom ugovora sa NS BiH i mnogo bolje ponude, no da nije želio da ide i da je reprezentaciju BiH stavio u prvi plan.

Da li će uskoro na trenersku klupu, ostaje da se vidi.

Ludogorets je nakon 18 kola drugoplasirani u Bugarskoj. Lider je CSKA sa 44 osvojena boda, bodom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi