U Ludogoretsu trljaju ruke, Petev možda neće biti zadovoljan, ali pao je rekord i kasa je puna
FOTO: EPA

Ozvaničen sjajan posao

U Ludogoretsu trljaju ruke, Petev možda neće biti zadovoljan, ali pao je rekord i kasa je puna · Zvanično

H. Zilić

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev osovjio je duplu titulu u Bugarskoj sa ekipom Ludogoretsa i tako se trijumfalno vratio na klupu kluba gdje sjedio i prije decenije.

Pored rezultatskih dostignuća Ludogorets je u minuloj sezoni imao nekoliko fudbalere koji su skrenuli pažnju na sebe.

Bugarski mediji posljednjih dana pišu da je tim iz Razgrada oborio klupski rekord početkom juna.

U klubu trljaju ruke jer je Igor Thiago i zvanično otišao u belgijski Club Brugee za osam miliona eura što je novi rekord u izlaznm transferima u bugarskom klupskom fudbalu. Možda se Petevu ne sviđa što odlazi jedan od najboljih igrača, ali kasa kluba se puni. Transfer je danas i ozvaničen.

Thiago je imamo vrijednost od četiri miliona eura tako da je Ludogorets svog ponajboljeg fudbalera uspio prodati za duplu cijenu

Oglasi

Pomenuti fudbaler ima 21 godinu, igra na poziciji napadača, a Ludogorets mu je bio prvi tim van Brazila u koji je došao u februaru 2022. godine iz redova Cruzeira gdje je prošao sve omladinske kategorije i igrao za prvi tim.

Ludogorets je Curzeiru u februaru 2022. godine platio 1,3 miliona eura za Thiaga, a sada su ga prodali za osam miliona eura, dakle u kasu su stavili 6,7 miliona eura kada je u pitanju kupovina i prodaja brazilskog fudbalera.

Inače, Igor Thiago iza sebe ima nevjerovatnu sezonu.

Za Ludogorets je odigrao 53 utakmice u svim takmičenjima, postigao je 20 golova i upisao 11 asistencija.

U prvenstvu Bugarske odigrao je 32 utakmica, postigao 15 golova i upisao osam asistencije.

Ludogorets je očigledno dokaz kako balkanski klubovi treba da posluju, a naravno na ruku im idu i redovna učešća u grupnim fazama evropskih takmičenja što dodatno diže cijene fudbalerima.

Ludogorets i ove sezone očekuju evrospki izazovi, prvo u pretkolima Lige prvaka, a onda ćemo vidjeti gdje će završiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi