Dupla kruna za Peteva: Ludogorets prvak Bugarske

Završena sezona

Dupla kruna za Peteva: Ludogorets prvak Bugarske

H. Zilić

Završena je fudbalska sezona u Bugarskoj koja je bila jedna od najuzbudljivijih u historiji u ovoj balkanskoj državi. Do posljednjeg sudijskog zvižduka za titulu su se borili CSKA Sofija i Ludogorets.

Ludogorets kojeg sa klupe predvodi bivši selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev na kraju je prošao prvi kroz cilj i stigao do 12. titule u nizu.

U posljednjem kolu Ludogoretsu je trebao trijumf na vrućem gostovanju kod Chreno Morea i to su ostvarili.

Tim iz Razgrada je slavio sa 0:1 pogotkom Tissere u 50. minuti meča.

CSKA Sofija je u gradskom derbiju savladala Levski sa 0:2 i čekala kiks Ludogoretsa, ali nisu dočekali.

Na kraju je Ludogorets nastavio dominaciju u bugarskom fudbalu, a ove sezone su stigli do duple krune jer su ranije osvojili Kup Bugarske.

Oglasi

Iz društva najboljih u Bugarskoj ispale su ekipe Septemvrija iz Sofije i Spartak Varne.

Baraž za opstanak igrat će Beroe i Svoge, novi prvoligaši su Etar i Kumovgrad.

Ludogorets ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će CSKA Sofija i CSKA 1948 Sofija u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Klubovi iz Sofije potencijalni su protivnici bh. klubova u pretkolima.

Posljednji predstavnik Bugarske u pretkolu Konferencijske lige bit će poznat nakon play-offa meča u kojem će igrati Levski Sofija i Arda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi