Španija izbacila Gruziju, pa ih selektor dotukao izjavom: "Moglo je biti..."

De la Fuente potpuno iskren

Španija izbacila Gruziju, pa ih selektor dotukao izjavom: "Moglo je biti..."

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Gruzije bila je prijatno iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Sinoć je ispala u osmini finala od Španije čiji ih je selektor i pohvalio, ali i istakao da je pobjeda mogla biti i uvjerljivija.

Debi Gruziji na Evropskom prvenstvu donio je poraz od Turske, ali su remijem protiv Češke u drugom kolu ostali u igri za plasman u osminu finala.

Kako je Portugal već nakon dvije utakmice osigurao prvo mjesto u F grupi, nije bio mnogo motivisan protiv Gruzije koja je slavila 2:0 i prošla dalje.

Protivnik Gruzije u osmini finala bila je selekcija Španije koja je, ruku na srce očekivano, uvlerljivo slavila (4:1) i prošla u četvrtfinale.

Le Normand je u 18. minuti postigao autogol za vodstvo Gruzije, da bi Rodri izjednačio u 39. minuti.

Fabian Ruiz, Nico Williams i Dani Olmo postigli su još tri gola za Španiju u drugom dijelu, uz poništen gol Gvelesianija i još dosta šansi.

Oglasi

Izjavu za medije je nakon utakmice dao selektor Španije, Luis de la Fuente, te je bio veoma iskren.

"Ne možemo stalno da kontrolišemo utakmicu. Protivnici su dobri i mogu da daju gol. Ali znali smo da ostanemo hladni", istakao je on, pa nastavio:

"Znali smo da opasnost dolazi od kontri i tranzicija, ali nisu prije gola ni jednom šutirali na gol i postigli smo autogol".

"S izuzetkom nekoliko minuta, potpuno smo kontrolisali utakmicu i svaka situacija nas čini boljim, jer učimo iz svih situacija", dodao je španski selektor.

"Ali, nakon ovog kratkog trenutka nervoze, stvorili smo mnogo prilika, mogli smo da završimo meč rezultatom 8:1"; zaključio je. 

Oglasi

Lamine Yamal odigrao dobar meč, ali...

Upitan posebno o značajnom broju propuštenih prilika Laminea Yamala, de la Fuente je priznao da je njegov mladi fudbaler mogao biti smireniji u određenim trenucima.

"Odigrao je odličnu utakmicu, ali može još bolje. Ima puno samopouzdanja, ali ponekad rizikuje kada mu igra traži da zadrži loptu", rekao je de la Fuente i još dodao:

"On uči i stiče iskustvo veoma mlad i sa veoma dobrim igračima oko sebe."

Podsjetimo, Španija će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 5. jula igrati protiv Njemačke. Mnogi ovaj meč nazivaju finalom prije finala.

Biti će to repriza finala EP-a iz 2008. godine kada je Španija postala prvak Evrope.

Što se Nijemaca tiče, oni su se u četvrtfinale plasirali izbacivši Dance u osmini finala rezultatom 2:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi