Pada svjetski rekord! PSG poslao ponudu od 250 miliona eura za Lamine Yamala!
FOTO: EPA

Čeka se odgovor Barcelone

Pada svjetski rekord! PSG poslao ponudu od 250 miliona eura za Lamine Yamala!

Esmer Oštraković

Sa samo 16 godina Lamine Yamal na Evropskom prvenstvu pokazuje da spada u sam vrh evropskog fudbala, a sve to u čudu prati kompletna Evropa, pa i cijeli svijet.

U svojoj prvoj sezoni u dresu Barcelone kada je dobio priliku kao starter Lamine Yamal vrlo brzo je postao nedodriljiv u svakom pogledu.

Već je mladi Yamal skrenuo pažnju na sebe, a obzirom da se Barcelona nalazi u ogromnin financijskim problemima sve to želi da iskoristi PSG, te da im "pomogne" tako što će od njih kupiti upravo Španca.

Naime, uprava PSG-a je pred čelnije Barcelone stavila ponudu od čak 250 miliona eura kako bi osigurali potpis Lamine Yamala ovog ljeta koji bi bio zamjena za Mbappea.

Kada su se iz PSG-a raspitivali o Yamalu iz Barcelone je odgovor bio da ga ne žele prodati ni pod koju cijenu, ali sigurno je da bi ponuda od 250 miliona eura mogla mnogo toga promijeniti.

Oglasi

Kako prenose španski mediji prva ponuda koja je stigla od PSG-a bila je 200 miliona eura, ali je poslata u tajnosti, te je odbijena od strane Barcelone jer žele više novca nego za Neyamara.

Za Neymara su 2017. godine u svjetskom rekordu dobili čak 222 miliona eura, a sve su očito iz PSG-a shvatili veoma ozbiljno, te su poslali novu i to jako poboljšanu ponudu.

Sedam godina kasnije na adresu Barcelone stigla je ponuda za Lamine Yamala od 250 miliona eura i ako posao bude dogovoren ponovo će ista dva kluba napraviti novi svjetski rekord.

Naravno pitanje je želi li Yamal otići iz Barcelone jer su mu dali priliku da igra za prvi tim sa samo 15 godina.

Oglasi

Njegov agent već ima nekoliko igrača u Barceloni, a to su Alejandro Balde, Ansu Fati, Jaoao Felix i Joao Cancelo.

Ostaje da vidimo da li će Barcelona pristati na ponudu PSG-a i hoće li svjetski rekord biti oboren.

Naravno zanimljivo će biti pratiti Yamala do kraja Evropskog prvenstva jer iako jako mlad igra zaista fenomenalno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim toga, pojavile su se informacije i da uporedo mora učiti jer ima školskih obaveza, ali pitanje je i koliko je to tačno.

Ono što je sigurno je da će Yamal dati sve od sebe da pomogne Španiji da osvoji Evropsko prvenstvo ove godine u Njemačkoj, a put ka tome neće biti nimalo lagan.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Ovaj vrijedi max 10m...
3 0
Adrian
Novi Ansu Fati.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi