Gruzija povela, a onda se Španija naljutila: U četvrtini finala nas očekuje poslastica!
FOTO: EPA

Crvena furija odigrala furiozno

Gruzija povela, a onda se Španija naljutila: U četvrtini finala nas očekuje poslastica!

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Španije četvrti je učesnik četvrtine finala Evropskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj. Španci su večeras u Kolnu u osmini finala savladali najprijatnije iznenađenje prvenstva selekciju Gruzije rezultatom 4:1.

Španija je od početka nametnula svoj ritam igre, imali su posjed, nekoliko dobrih prilika, ali Gruzijci su ih uspjeli šokirati.

U 18. minuti prvi izlet Gruzijaca pred gol Španije i pogodak. Kakabadze je ubacio jednu loptu, a Le Normand postiže autogol za vodstvo Gruzije od 1:0.

Nakon šoka Španci su nastavili sa svojom igrom, imali su dvije dobre prilike preko Yamala i Williamsa.

U 39. minuti na semaforu 1:1 Rodri je lijepo šutirao sa 20 metara i pogodi za izjednačenje, ništa nije mogao večeras sjajni golman Mamardasvhili. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Na startu drugog poluvremena, Kvaratskhelia je mogao ponovo šokirati Špance. Primijetio je da je golman Simon izašao ispred svog gola, šutirao je sa centra, a lopta je otišla malo pored španskog gola.

Oglasi

Naredni ozbiljniji napad Španije i pogodak. U 51. minuti Yamal je centrirao, a Ruiz glavom pogađa za vodstvo Španije 2:1.

Gruzija je i nakon drugog gola Španije nastavila svoju igru, čekali su šansu iz kontre i dočekali jednu u 69. minut, ali u završnici loše je šutirao Tsitaisvhili.

U 74. minuti Španiji je poništen pogodak, ali dvije minute kasnije nije bilo spasa. Fenomenalan gol postiže Williams za vodstvo Španije od 3:1.

Do kraja utakmice u Kolnu bilo je još prilika pred golom Gruzije, a Olmo u 83. minuti postiže još jedan lijep pogodak za 4:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

U četvrtini finala ćemo gledati pravi klasik jer će snage odmjeriti Španija i domaćin Njemačka. Taj susret se igra 5. jula od 18 sati u Stuttgartu.

Oglasi

EURO 2024, osmina finala:

Španija - Gruzija 4:1 ( Rodri 39, Ruiz 51', Williams 76', Olmo 83'/Le Normand 18' (ag))

ŠPANIJA: Simon, Le Normand, Laporte, Cucurelia, Carvajal, Pedri, Rdori, Ruiz, Yamal, Williams, Morata.

GRUZIJA: Mamardashvili, Kashia, Gvelesiani, Dvali, Lochosvhili, Kakabadze, Chakvetadze, Kiteishvili, Kochorashvili, Kavratskhelia, Mikautade.

Top Komentari

amadeus21
Španija daleko najjača...
2 0
SMK.Musvdg
Španija igra najljepši i najefikasniji futbal trenutno, iako imaju jednu od najmlađih reprezentacija po godinama.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi