Luis Diaz konačno se susreo sa ocem, nastale su jako emotivne slike

Suze na sve strane

Luis Diaz konačno se susreo sa ocem, nastale su jako emotivne slike

Edmir Škorić

Otac krilnog igrača Liverpoola prošle sedmice otkrio je prvi razgovor koji je imao sa sinom nakon što su ga gerilci ELN-a oslobodili.

Otac Luisa Diaza konačno je oslobođen nakon što je 12 dana bio zatočen, a kidnapovan je krajem oktobra. On je danima bio u rukama gerilaca, ali je srećom u četvrtak konačno pušten.

„Govorili su mi samo da budem miran. Iako je tretman bio dobar, nisam se osjećao prijatno“, rekao je Luis Manuel Diaz.

Njega i njegovu suprugu oteli su naoružani ljudi na motociklima na benzinskoj pumpi u gradu Barankasu, blizu granice Kolumbije sa Venecuelom, u subotu 28. oktobra.

Policija je nekoliko sati kasnije spasila majku fudbalera nakon što su postavljene blokade na putevima, ali nisu uspjeli da lociraju oca. Postojala je bojazan da je prokrijumčaren preko granice, što bi značilo da bi bio van domašaja kolumbijske policije.

Oglasi

Na kraju su Luisa Manuela Diaza oslobodili gerilci iz Nacionalne oslobodilačke armije (ELN). Predat je humanitarnoj komisiji UN, crkvi i medicinskom groblju u regionu Seranija del Perija.

Kada je oslobođen, prvo je nazvao svog sina koji igra za Liverpool. Sada se ujedinio sa zvijezdom Liverpoola koja je stigla u Kolumbiju, pa su nastale neke emotivne fotografije jer su obojica bili uplakani.

"Zahvaljujem Bogu na drugoj prilici i Kolumbiji na ovoj velikoj podršci. Hvala vam svima što ste pomogli da se spasim", kazao je uplakani otac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Diaz je bio primoran da hoda skoro nedjelju dana uzastopno jer su se njegovi otmičari plašili da će ih policija uhvatiti. Ovaj 58-godišnjak je viđen kako izlazi iz helikoptera u graničnom području između La Guajire i Cesara 9. novembra, gdje ga je nakon puštanja dočekao spasilački komitet UN-a.

Luis Diaz je nedavno postigao gol protiv Lutona za 1:1 u nadoknadi, te je podigao majicu na kojoj je pisalo: "Sloboda za mog oca". Na sreću, oni su sada ponovo zajedno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi