Luis Enrique nije pozvao veliku zvijezdu na Svjetsko prvenstvo!
Foto - EPA

Očekivan potez

Luis Enrique nije pozvao veliku zvijezdu na Svjetsko prvenstvo!

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrique predao je popis od 55 fudbalera kojeg će Fudbalska federacija Španije (RFEF) poslati u FIFA pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru, a na popisu nema golmana Manchester Uniteda Davida de Gee.

Španski selektor Luis Enrique navodno je napravio očekivan potez te golmana Manchester Uniteda Davida de Geu neće voditi na Svjetsko prvenstvo u Katar.

On je danas predao španskom Savezu popis od 55 igrača na koje računa, a s ove liste 26 će biti putnici u Katar gdje se igra Svjetsko prvenstvo od 20. novembra do 18. decembra.

Na spisku očekivano nema Davida de Gee. Iako on još uvijek nije javan, španski mediji pišu da španski selektor već ima tri golmana koji će ići na Mundijal.

Broj jedan u Španiji je Unai Simon, a pored njega u Katar idu Robert Sanchez iz Brightona i David Raya iz Brentforda. Na listi su još Kepa Arrizabalaga i David Soria, ali za njih neće biti mjesta u avionu, izuzev ako se ne desi neka povreda.

Španski savez neće javno objaviti prošireni spisak. Oni će čekati 14. novembar do kada je rok za konačan potpis igrača i vidjet ćemo hoće li biti drugih iznenađenja.

David de Gea nije nastupao za Španiju u prethodne dvije godine. Posljednji meč odradio je 2020. godine, a u međuvremenu je Luis Enrique koristio usluge drugih golmana.

Golman Manchester Uniteda očigledno odavno više nije među glavnim izborima za gol nacionalnog tima, te će vjerovatno ostati na 45 nastupa za Crvenu furiju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španija će na Mundijalu igrati u grupi E, a rivali su im selekcije Kostarike, Njemačke i Japana.

Crvena furija prvenstvo otvara 23. novembra duelom protiv Kostarike, četiri dana kasnije igraju s Njemačkom, a u posljednjem kolu 1. decembra protivnik im je Japan.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE