Luis Figo o prvom povratku na Nou Camp: Bacali su sve i svašta, ali jedna boca...
(Foto: EPA)

Iskoristio priliku

Luis Figo o prvom povratku na Nou Camp: Bacali su sve i svašta, ali jedna boca...

M. Šljivak

Luisu Figu navijači Barcelone nikada neće oprostiti prelazak u redove najvećeg rivala Real Madrida.


Portugalac se 2000. godine odlučio za veliki transfer, a njegov prvi dolazak na Nou Camp popraćen je velikim zvižducima, a na teren je zbog Figa padalo sve i svašta.

Svaki korner kojeg je izvodio napravio je problem. Publika ga je gađala čime je stigla, a Figo 17 godina kasnije tvrdi da mu je sve to marketinški dobro došlo.

"Bio sam zadužen za izvođenje kornera i bio sam na to fokusiran. Želio sam svoj posao profesionalno obaviti, ali u pojedinim trenucima nisam mogao izvesti loptu jer su na mene bacani razni objekti", rekao je Figo i zatm je nastavio:

"To vam ne mogu opisati jer se ne sjećam svega, ali jedne situacije se sjećam. Coca-Cola mi je tada bila sponzor, vidio sam bocu na travi i pokupio sam je u stilu kao da snimam reklamu. Narednog dana sam u novinama vidio da su me gađali bocama viskija, svinjskim glavama i čime sve ne", dodao je Figo.

Legenda portugalskog fudbala je za Barcelonu igrao od 1995. do 2000. godine, a za Real od 2000. do 2005.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za katalonskog velikana je odigrao 249 utakmica i postigao je 45 golova, a za Real 239 utakmica i zabio je 57 puta.

U karijeri je još igrao za Sporting i Inter u kojem je 2009. godine završio karijeru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Puši *****u prodana dušo. Gađali smo te i mobitelima, lično sam ostao bez jednog. Šteta što te ništa ne pogodio da te trajno onesposobi. ****o.
2 4
Hooruk
I jesi bio za real, tamo i idu cigani.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije