Luis Garcia iz bizarnog razloga imao psihologa u Liverpoolu
Foto: EPA

Legendarni igrač Redsa

Luis Garcia iz bizarnog razloga imao psihologa u Liverpoolu

Endin Čaušević

Nekadašnji španski fudbaler Luis Garcia najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Liverpoola s kojim je postao prvak Evrope.

Luis Garcia je bio jedan od ljubimaca navijača na Anfieldu koji će vječno pamtiti njegov gol u polufinalu Lige prvaka protiv Chelseja. Doduše, ispostavilo se kasnije da taj gol nije bio regularan, ali je činjenica da je upravo zbog toga Liverpool otišao u finale Lige prvaka i postao prvak Evrope nakon legendarnog meča s Milanom.

Španski fudbaler se u Liverpoolu zadržao još nekoliko sezona, ali je prije par godina odlučio da završi svoju karijeru. Garcia je u razgovoru za engleske mediji otkrio da je morao angažovati psihologa dok je igrao u Liverpoolu zbog bizarnog razloga.

"Jamie Carragher je vikao na mene na svakoj utakmici i govorio mi šta ne radim kako treba. Znao sam da su to samo dobronamjerni savjeti, ali jednostavno nisam mogao da trpim to više. Angažovao sam psihologa i s njim sam radio na tome da naučim kako da ignorišem njegov glas na utakmicama. Slušao sam ga, ali sam brzo naučio da to ne remeti moju igru", rekao je Garcia.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi