Luis Garcia: Liverpoolu nedostaje igrač poput Gerrarda
Foto: EPA

Bivši igrač Liverpoola smatra da ovom klubu fali vođa

Luis Garcia: Liverpoolu nedostaje igrač poput Gerrarda

Španac ističe kako je Jurgen Klopp okupio veoma talentovanu ekipu, ali da mu, u poređenju sa nekim ranijim generacijama, na terenu nedostaju pravi lideri.

Luis Garcija je bio član ekipe Liverpoola koja je osvojila Ligu prvaka nakon nezaboravnog finala s Milanom, a on ističe da je Liverpoolu potreban pravi vođa na terenu kako bi se takav uspjeh opet ponovio.

"Liverpoolu nedostaju igrači poput Stevena Gerrarda i Jamiea Carraghera, ili čak Kennyja Dalglisha u prošlosti", rekao je nekadašnji igrač Liverpoola.

"Više nema takvih vođa na terenu. Imamo fantastične talente poput Coutinha, Firmina, Lallane ili Sturridgea, oni su zaista veliki talenti."

"Nisam bio u njihovoj svlačionici, ali sam siguran da bi neko poput Stevena Gerrarda bio fantastičan za ekipu  u ovom trenutku. On bi vodio tim kada stvari ne idu najbolje", izjavio je Garcia.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On smatra da je za Liverpool u ovom trenutku najvažnije da završi među prve četiri ekipe u Engleskoj kako bi zadržali svoje najbolje igrče.

"Ako se Liverpool kvalifikuje u Ligu prvaka, siguran sam da će najbolji igrači ostati. Ipak je ovo poseban klub. Igrati Ligu prvaka u Liverpoolu je posebno", dodao je na kraju Garcia.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi