Dnevnica 20 KM: Igrao je na Svjetskom prvenstvu, nosio "sveti broj", sada radi u fast-foodu

Život mu se promijenio

Dnevnica 20 KM: Igrao je na Svjetskom prvenstvu, nosio "sveti broj", sada radi u fast-foodu

Admin Čaušević

Biti fudblaska zvijezda u svojoj zemlji ne znači nužno imati miran i stabilan život po okočanju karijere. Primjer je igrač koji je nosio "sveti dres" reprezentacije koja nikako da odigra famoznu petu utakmicu na Svjetskom prvenstvo. 

Luis Garcia i nije toliko poznat u Evropi pošto je većinu svoje karijere prvoeo u Meksiku, dok je u Evropi nastupao za Real Sociedad i Atletico Madrid sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Riječ je o bivšem reprezentativcu Meksika koji je već dugi niz godina u penziji, a intersantno da se sada bavi prodajom takosa.

Luis Garcia iz igračkih dana

Ovaj 53-godišnjak je primoran da radi na uličnom fast-foodu. Neke informacije govore da mu je dnevnica nešto više od 10 eura, tačnije oko 20 KM.

Vrhunac slave je imao na Svjetskom prvenstvu 1994. godine, uspio je i zabiti jedan gol u grupnoj fazi za prolazak dalje, ali se nije proslavio protiv Bugarske u nokaut fazi kada je El Tri izbačen u osmini finala od Bugarske.

Protiv Bugara je dobio crveni karton, tačnije drugi žuti te mu je to na neki način obilježilo karijeru i više nikad nije bio isti igrač pošto je proglašen glavnim krivcem zašto Meksiko nije vidio plasman u četvrtfinale.

Oglasi

Ostao je reprezentativac svoje zemlje, ali je izgubio broj "10", ali i status startera pa je tako na Svjetskom prvenstvu 1998. godine sve mečeve gledao sa klupe.

Kada je 1992. godine prešao u Altetico Madrid iz Pumasa plaćen je 1.2 miliona eura što je tada bio ogroman novac. Tokom igračkih dana nosio je nadimak Doktor. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, čini se da i nije previše mudro ulagao pa je na kraju primoran da radi "normalan" posao i za dnevnicu kako bi preživio.

Osim što se bavi prodajom takosa povremeno je angažovan i kao komentatoror na nekim utakmicama reprezentacije Meksika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti