Ispali s Mundijala, ostali bez selektora, a sada im prijeti i žestoka kazna od FIFA-e
Meksikancima prijeti kazna FIFA-e zbog homofobije.

Meksikanci u problemu

Ispali s Mundijala, ostali bez selektora, a sada im prijeti i žestoka kazna od FIFA-e

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Meksika definitivno ne prolazi kroz najbolji period. Ispali su sa Svjetskog prvenstva u Kataru, ostali bez selektora, a sada bi ih i FIFA mogla kazniti.

Meksiko je sinoć u 3. kolu Svjetskog prvenstva pobijedio Saudijsku Arabiju s 2:1, no to mu nije bilo dovoljno za osminu finala.

Poljska, koja je poražena od Argentine, imala je identičan broj bodova (4), ali bolju gol-razliku i prošla je dalje te će igrati protiv Francuske.

Nakon utakmice, selektor Meksika, Gerardo Martino, potvrdio je da će odstupiti sa selektorske pozicije zbog ranog ispadanja sa Mundijala.

"Ja sam odgovoran za frustraciju i razočaranje. Veoma je tužno i preuzimam svu odgovornost za ovaj veliki neuspjeh. Ugovor mi je istekao onda kada je sudija svirao kraj utakmice", rekao je Martino.

Ispali su, ostali bez selektora, ali tu nije kraj nevoljama Meksikanaca, jer bi mogli dobiti kaznu od FIFA-e.

Oglasi

FIFA je, naime, danas objavila kako će pokrenuti disciplinski postupak protiv FS Meksika zbog homofobnih povika koje su meksički navijači pjevali tijekom utakmice protiv Saudijske Arabije.

Ovo je drugi slučaj koji je FIFA pokrenula protiv navijača iz ove zemlje za vrijeme Svjetskog prvenstva u Kataru. Prvi se odnosio i na homofobne povike koji su se pojavili kod meksičkih navijača tijekom utakmica protiv Poljske i Argentine.

Za meksički savez takvi problemi nisu novost. FIFA ih je prije kaznila za potpuno iste prekršaje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prošle je godine meksički savez kažnjen novčanom kaznom, a njegovi stadioni zatvoreni za dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo.

Kazna je smanjena na jednu utakmicu nakon što su se Meksikanci obvezali provesti edukativnu kampanju i nametnuti petogodišnju zabranu prisustva na stadionu navijačima koji pjevaju takve pjesme, ali to očito nije pilo vode kod meksičkih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti