Najzvučniji transfer na našim prostorima: Stiže ni manje ni više nego Luis Nani!

Pregovori su u završnoj fazi

Najzvučniji transfer na našim prostorima: Stiže ni manje ni više nego Luis Nani!

Admin Čaušević

Uskoro bi trebao biti potvrđen najzvučniji transfer na "ex-yu" prostorima u posljednjoj deceniji, a možda i najzvučniji od raspada bivše države pošto stiže čuveni Luis Nani. Ukoliko su informacije tačne radilo bi se o zaista senzacionalnom poslu koji bi odjeknuo fudbalskim svijetom.

Mediji iz Sjeverne Makedonije su lansirali senzacionalnu vijest da je Nani pred potpisom za Gostivar, klub koji se takmiči u elitnom rangu makedonskog fudbala.

Navodno je portugalski as primio fantastičnu finansijsku ponudu od Gostivarija i preostalo je sačekati njegovo "da" ovom zaista nevjerovatnom transferu.

Prvak Evrope s Portugalom iz 2016. godine je trenutno bez kluba nakon što je posljednji angažman imao u turskoj ekipi Adana Demirspora s kojim je raskinuo početkom maja.

Nani će u novembru proslaviti 38. rođendan i još uvijek ne želi reći zbogom fudbalu i njegov eventualni dolazak u Sjevernu Makedoniju je definitivno u domenu nerealnog.

Zanimljivo da bi u sljedećoj sezoni dres Gostivarija trebao nositi i Vedran Kjosevski, nekadašnji golman Željezničara koji već neko vrijeme brani u Makedoniji.

Oglasi

Gostivari je prošlu sezonu završio na šestom mjestu makedonskog prvenstva te nije uspio izboriti plasman na euroscenu, ali svejedno neće štediti novac.

U slučaju da Nani zaista dođe u ovaj klub bio bi to definitivno najzvučniji transfer u novijoj historiji naših prostora pošto se dolazak tako zvučnog imena ne pamti.

Nani je svjetsku slavu stekao igrajući za Manchester United s kojim je osvojio i Ligu prvaka. Stanovnik Old Trafforda je bio duže od sedam godina.

Posljednjih godina je postao pravi fudbalski nomad pošto učestalo mijenja klubove. Bio je u Fenerbahčeu, Veneziji, Orlandu, Melbourneu, Adani, a sada je izgleda na redu i Sjeverna Makedonija.

Nekada sjajni krilni fudbaler je dugo vremena bio i reprezentativac Portugala. Upisao je više od 100 nastupa, a vrhunac reprezentativne karijere je doživio 2016. godine osvajanjem Eura.

Top Komentari

elvir_86
Hahhahahhahahahahhahahahhaa
2 0
Ecosport
Ja se ponadao da će doći u Njanjajevo, oni jedini dovode zvučna pojačanja.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi