Nani "vrti" Amerikance kao na ringišpilu, sinoć je zabio fenomenalan gol

Bivši igrač Manchster Uniteda

Nani "vrti" Amerikance kao na ringišpilu, sinoć je zabio fenomenalan gol

A. Čaušević
Teme:

Luis Nani, dobro poznato lice sa evropskih terena, već dvije godine igra u MLS-u u ekipi Orlando Cityja. 

Portugalska zvijezda je prije nekoliko dana privukao na sebe pažnju kada je postigao gol petom bez gledanja, ali sinoć je otišao korak dalje.

U meču protiv Cincinnatija je izvrtio svog protivnika nekoliko puta kao da je na ringišpilu, namjestio se na lijevu nogu i onda sjajno pogodio slabijom lijevom nogom.

Orlando je na kraju taj meč dobio sa ubjedljivih 3:0 te se se zadržao u vrhu tabele Istočne konferencije poslije tri uvodna kola nove sezone.

Nanija je oduvijek krasila sjajna tehnika i odličan dribling. Da nije tako ne bi legendarni Sir Alex Ferguson doveo u Manchester United gdje se zadržao punih sedam godina.

Oglasi

Inače, ovaj 34-godišnjak je imao itekako tešto djeinjstvo. Odrastao je tik uz Lisabon u jednom malom i siromašnom naselju. Njegov otac je otišao iz zemlje, ostavivši njegovu majku da sama odgaja njega i još četvero braće i četiri sestre.

"Nismo imali šta da jedemo, borili smo se za život. Kuća je imala puno rupa iz kojih su izlazili štakori i gušteri, ali to nam je na kraju bilo normalno. Kao dijete, nevjerovatno je čemu se sve prilagodite, ali jedino na šta se ne možeš navići je glad. Želudac vam vrišti, bol je tako velika da se pitate da li vam se nešto urezuje u kožu. Imaoi sam puno takvih osjećaja", ispričao je Nani.

S 10 godina je Nani, koji je kasnije igrao za Manchester United, molio na ulici za hranu od bogatih ljudi u Lisabonu. "Odlučili smo da nećemo rkasti i onda smo iskreno pitali ljude da nam daju da jedemo. Ako nikada niste istinski upoznali glad, onda možda mislite da pretjerujem, ali i danas imam isti osjećaj kada jedem pizzu...".

U Evropi je još nastupao za Fenerbache, Valenciju i Lazio, ali nigdje nije bio uspješan kao u dresu Crvenih đavola s kojim ima i Ligu prvaka iz 2008. godine. Prema nekim prognozama njegovo trenutno bogatstvo se procjenjuje na 30 miliona eura. 

Top Komentari

Vela82
Bio legenda, osto legenda...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije