Suarezov kraj u Atleticu
Foto - EPA

Napušta Atletico

Suarezov kraj u Atleticu

M. Šljivak

Urugvajska legenda Luis Suarez (34) napustit će Atletico Madrid na kraju sezone.

Sjajni 34-godišnji napadač igra odlično u dresu Jorgandžija i ove sezone, ali ugovor mu neće biti produžen.

Španski mediji javljaju kako Diego Simeone narednu sezonu planira bez Suareza i klub će umjesto njega dovesti novog napadača.

Prvi pik argentinskog stručnjaka je napadač Benfice Darwin Nunez. Postoji veliki interes Atletica za ovog fudbalera koji ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u La Ligi.

S druge strane Suareza svi putevi vode prema Sjedinjenim Američkim Državama. Brojni MLS klubovi bi ga rado vidjeli u svojim redovima, a najčešće se spominje Inter Miami kojeg kao predsjednik predvodi legendarni David Beckham.

Čak se špekuliše da bi uz Suareza dres Intera mogao obući i Lionel Messi, ali ostaje nam da vidimo šta će se zaista desiti na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luis Suarez je prošle godine Atletico odveo do titule prvaka Španije i to nakon što je došao iz redova velikog rivala Barcelone.

Urugvajac je odigrao ukupno 64 utakmice za tim iz Madrida i zabio je 30 golova.

Top Komentari

user13
user13
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi