Oproštaj legende: Luis Suarez igra posljednji meč za Atletico Madrid
Foto - EPA

Odlazi nakon dvije godine

Oproštaj legende: Luis Suarez igra posljednji meč za Atletico Madrid

M. Šljivak

Luis Suarez (35) sutra će odigrati svoj posljednji meč u dresu Atletico Madrida.

Iskusni urugvajski napadač će nakon dvije sezone napustiti Jorgandžije, a još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Oproštajni meč imat će u subotu protiv Seville. Diego Simeone će mu dati određenu minutažu kako bi se oprostio od navijača Atletica i to će biti posljednji meč 35-godišnjaka u dresu Jorgandžija.

"Ima 35 godina, njegova uloga je postala sekundarna u timu, njegov nivo igre je opao. Simeone je imao vjere u njega na početku sezone, ali kako su mjeseci prolazili izgubio je vjeruju u njega", piše Mundo Deportivo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Suarez je 2020. godine došao iz Barcelone u Atletico. Njegovo dovođenje ispostavio se kao odličan potez i Atletico je uzeo titulu prvaka.

Iskusni napadač je odigrao 81 utakmicu u dresu madridskog tima i postigao je 34 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi