Luis Suarez uskoro u novom klubu: Za Urugvajca će to biti potpuno drugačiji izazov
FOTO: EPA

Postignut usmeni dogovor

Luis Suarez uskoro u novom klubu: Za Urugvajca će to biti potpuno drugačiji izazov

H. Zilić

Sada već legendarni Luis Suarez (35) nema namjeru da završava karijeru. Sa Urugvajom je ispao u grupnoj fazi Mundijala u Kataru i to ga je baš pogodilo jer je bio u suzama nakon odlučujućeg duela protiv Gane.

Što se tiče klupske karijere prije Svjetskog prvenstva završio je epizodu u Nacionalu iz Montevidea, a sada je plasirana jedna zanimljiva vijest.

Poznati urugvajski novinar Cesar Luis Merlo tvrdi da je Suarez dogovorio usmeno sve sa brazilskim Gremiom.

Suarez bi od naredne godine trebao biti član ovog poznatog brazilskog kluba gdje bi bio najplaćeniji fudbaler u ekipi.

"Gremio i Luis Suárez postigli su usmeni dogovor. Sada odvjetnici kluba i nogometaša rade i ako sve bude u skladu s onim što je razgovarano, potpisat će ugovor na dvije sezone. Bit će najplaćeniji igrač u sastavu", izvještava Merlo.

Oglasi

Povodom ovih informacija oglasio se i predsjednik Gremia Alberto Guerra.

"Velika bi stvar bila da imamo u timu igrača kao što je Suarez. Prije svega trebamo misliti na finansijsku strukturu kluba. Radimo sa ljudima u koje imamo povjerenje i mnogo toga će biti jasnije u narednim danima", istakao je Guerra.

Dok se čeka potpis sa brazilskim klubom, Suarez je odmor iskoristio da posjeti Lionela Messija u Argentini.

Zajedno sa suprugom Sofijom posjetio je Messija u njegovoj porodičnoj kući, a poznato je da prijateljstvo između Messija i Suareza veliko od vremena kada su igrali zajedno u dresu Barcelone.

Suraez se nije oglašavo ni po pitanju reprezentativne karijere pa je vrlo moguće da ćemo sjajnog napadača i u reprezentativnim utakmicama gledati još neki period.

U karijeri je nosio dres pomenutog Nacionala u dva navrata, zatim Groningena, Ajaxa, Liverpoola, Barcelona i Atletica, a na Anfieldu je nekako ostavio najdublji trag.

U dresu reprezentacije Urugvaja Luis Suarez je odigrao 137 utakmica i postigao 68 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi