Luis Suarez je u karijeri radio mnoge gluposti, ali jedna stvar se posebno pamti

Tražio penal jer je golman igrao rukom

Luis Suarez je u karijeri radio mnoge gluposti, ali jedna stvar se posebno pamti

E. Čaušević

Luis Suarez je sigurno jedan od najboljih napadača na svijetu u prethodnih nekoliko godina jer je pružao odlične partije u dresu Liverpoola i Barcelone.

Urugvajac je u karijeri uspio osvojiti dosta toga, a to je većinom uradio s ekipom Barcelone za koju još uvijek nastupa. No, pored odličnih nastupa mnogi pamte njegove nevjerovatne incidente na utakmicama.

Naravno, nezaboravno je to da je dva puta ugrizao svoje protivnike zbog čega je jednom suspendovan na čak četiri mjeseca. Suarez se nakon dolaska u Barcelonu uspio malo smiriti, ali i dalje je imao poteze koji su znali šokirati fudbalski svijet.

Jedan od njih desio se na prošlog ljeta na Copa Americi kada su igrali Urugvaj i Čile. Naime, Suarez se našao ispred golmana i pokušao je dodati loptu svom saigraču, ali je golman uspio da loptu odbrani rukom i pošalje je u korner.

No, onda se desio trenutak koji je sve šokirao. Suarez je reklamirao sudiji da je golman igrao rukom i tražio je penal što je mnoge ostavilo bez teksta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi