Messi rekao Suarezu šta mu je najveći problem u Francuskoj: "U Barceloni je to drugačije..."

Urugvajac sve otkrio

Messi rekao Suarezu šta mu je najveći problem u Francuskoj: "U Barceloni je to drugačije..."

E. Čaušević

Lionel Messi i Luis Suarez bili su fantastičan tandem u Barceloni, a iako više ne igraju u istom klubu ostali su veoma dobri prijatelji.

Messi je ljetos napustio Barcelonu jer nije mogao da produži ugovor zbog finansijskih razloga i odlučio je da karijeru nastavi u dresu PSG-a gdje još uvijek ne pruža partije koje smo navikli od njega.

S druge strane Suarez je Barcu napustio godinu dana prije Messija, ali ne krije da su oni i dalje u kontaktu, te da imaju zaista odlično prijateljstvo.

Urugvajac je u izjavi za argentinski TNT Sport izjavio da se s Messijem i dalje čuje svakog dana, te da je fudbal uglavnom tema njihovog razgovora.

Poručio je da ga ne čudi što Messi ne igra još na nivou kao u Barceloni jer zna da se Argentinac još uvijek nije adaptirao na novi klub, a posebno ne na vremenske uslove koji su dosta drugačiji nego u Barceloni.

Suarez je otkrio da mu je Messi priznao kako mu je teško igrati kada je hladno i kada pada snijeg s čime se u Barceloni tokom sezone nije susretao skoro nikako.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Naš odnos je isti kao kada smo igrali u Barceloni. Pričamo svaki dan o utakmicama, porodicama i slično. Rekao mi je da se nije još uvijek adaptirao na Francusku i posebno mu je problem kada igra utakmicu po velikoj hladnoći ili snijegu. Treba mu vremena da se navikne na vremenske prilike u Parizu i Francuskoj jer je u Barceloni tokom godine dosta toplije", rekao je Suarez.

Messi je u dosadašnjem dijelu sezone za PSG odigrao 12 mečeva u svim takmičenjima i uspio je zabiti četiri gola i dodati još tri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

soccero
Sta bi tek bilo da je Messi završio u Engleskoj...
6 1
Vienner
Pa To je zlatna lopta pojma nema nigdje drugo samo u Barsi
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi