Xavi nakon poraza savjetovao zvijezdu Barce: "Mora shvatiti naše ideje i biti neustrašiv"

Nije očekivao da će danas izgubiti od Betisa

Xavi nakon poraza savjetovao zvijezdu Barce: "Mora shvatiti naše ideje i biti neustrašiv"

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone poraženi su danas na svom terenu od Betisa sa 1:0 u meču 16. kola La Lige.

Katalonski klub je još jednom razočarao svoje navijače ove sezone, a svoj prvi poraz na klupi Barcelone doživio je Xavi Hernandez.

Barcelona danas nije blistala, a puni plijen sa Camp Noua odnio je Betis i to zahvaljujući Juanmiju koji je postigao jedini pogodak na utakmici u 79. minuti.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj se medijima obratio Xavi koji je bio vidno razočaran zbog današnjeg poraza.

"Ovo je jako nesretan poraz, nismo zaslužili izgubiti danas. Protiv Villarreala smo imali sreće i slavili smo, danas nismo imali sreće. Ne smijemo primati ovakve golove, ovo je nedopustivo. Ponavljam: Ne smijemo primati ovakve golove, iz tranzicije. Radili smo na treninzima na tome, igračima su puštani video-isječci i detaljno im je objašnjavano kako i šta trebaju uraditi i danas primamo gol iz tranzicije. Moramo mnogo toga ispraviti, sami smo krivi za ovaj poraz, nismo iskoristili svoju dobru igru iz drugog dijela", počeo je Xavi i nastavio.

"Memphis Depay se mora uklopiti u stil igre i mora shvatiti naše ideje. Mora biti mnogo više odvažniji, mora šutirati više, više driblati, biti neustrašiv, više igrati jedan na jedan. Ovo je bila jedna od onih utakmica gdje je sve govorilo da morate pobijediti, a na kraju smo izgubili".

"U ovakvim utakmicama moramo dominirati od prve do posljednje minute, moramo igrati više kao što smo igrali u drugom poluvremenu. Zaslužili smo barem jedan bod, ali šta je, tu je. Stvaramo prilike, ali smo nedovoljno agresivni i konkretni u napadu. Skoro uvijek se branimo, osim u situacijama kada krenemo u kontra-napad. To je također nedopustivo. Morali, naprosto smo morali iskoristiti onu igru iz drugog dijela".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poručio je da se nada da ovaj poraz neće poljuljati atmosferu u ekipi pred odlučujući meč grupne faze Lige prvaka protiv Bayerna.

"Nadam se da se ovaj poraz neće odraziti na ono što smo pripremali za utakmicu s Bayernom. Morat ćemo se boriti kao životinje ako želimo proći u nokaut fazu", zaključio je Xavi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
A jest grohnula Barcelona, isto Melčin horoz!
9 3
Alen23
Ma Barsa da je var bio prije 15 godina bilo bi na stredini tabele tika take ne ide uz var tjt
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi