Suarezova vječna klasa: Svom timu je donio titulu, uzeo je loptu na 20 metara, a onda čudo

Legendarni Urugvajac

Suarezova vječna klasa: Svom timu je donio titulu, uzeo je loptu na 20 metara, a onda čudo

Admin Čaušević

Luis Suarez je jedan od najboljih napadača u historiji, gdje je god igrao pokazivao svoju klasu, posljednji put je to uradio u nedjelju navečer. 

U finalu urgvajskog prvenstva Nacional za kojeg Suarez igra nekoliko mjeseci je igrao protiv Liverpoola iz Montevidea, a na tribinama stadiona Centenario su okupilo nekoliko desetina hiljada navijača oba kluba.

Kako to i dolikuje utakmici za prvak bilo je izuzetno dramatično. Pobjedu je na kraju slavio Nacional i to nakon produžetka. Konačan rezultat glasio je 4:1.

Apsolutni heroj pobjede bio je popularni El Pistorelo koji je postigao dva gola, posebno se ističe onaj prvi i vodeći za svoj tim iz 49. minute.

[twitter]https://twitter.com/Leandg2312/status/1586839246224105474[/twitter]

Bivši napadač Barcelone i Liverpoola je uzeo jednu loptu na 20-ak metara, nadmudrio protivnike i preciznim udarcem loptu poslao u suprotni ugao. Gol pogledajte ovdje.

Oglasi

U 68. minuti Liverpool je izjednačio golom iz penala, a deset minuta prije kraja ostali su igračem manje poslije isključenja Pereire, ali Nacional je tek u produžetku iskoristio igrača više.

Igrala se 96. minutia kada Suarez zabija poslije jedne gužve nakon ubačaja iz kornera te svom timu donosi novu prednost. U drugom produžetku Gigliotti je zabio još dva gola za Nacional.

Suarez je igru napustio u 118. minuti uz ovacije navijača i pjesmu da ostane u Nacionalu, ali ostaje da se vidi da li će se to i desiti.

Sjajni golgeter je odlično iskoristio period u Urugvaju, pokazao je neupitnu klasu sa osam golove te na sjajan način najavio Mundijal u Kataru.

Svjetsko prvenstvo koje počinje za tri sedmice će Suarezu biti posljednje veliko takmičenje u karijeri i sigurno će ovaj 35-godišnjak dati sve od sebe da obraduje naciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi