Suarez ne razmišlja o penziji, dobio je ponudu koju će teško odbiti

Urugvajac pred novim izazovom

Suarez ne razmišlja o penziji, dobio je ponudu koju će teško odbiti

Samir Mlaćo
Luis Suarez bi mogao uskoro promijeniti sredinu.

Naime, Suarez je trenutno vezanom ugovorom sa urugvajskim Nacionalom, za koji će nastupati kada završi Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Jasno je da će za dva mjeseca iskusni napadač u nove izazove, a popularna Marca prenosi da bi mogao u MLS.

Navodno je za njegove usluge zainteresiran LA Galaxy u čijim redovima su svjesni da bi dobili veliko pojačanje, ali i napravili sjajan marketinški potez.

 Ovaj 35-godišnji napadač nije pokazao interes da produži ugovor s Nacionalom i kako stvari stoje cilj mu je da se vrati u Evropu jer vjeruje da i dalje može igrati na najvećem nivou, a odlazak je potvrdio i predsjednik Nacionala Jose Fuentes.

"Kada se prvenstvo u Urugvaju završi Suarez će napustiti klub. To je dogovor koji smo postigli kada prije potpisa ugovora. Pitali smo ga da li želi novi ugovor, ali je njegova odluka ista - napuštanje kluba. Želi da se vrati u Evropu koliko ja znam", rekao je Fuentes.

Suarez se i ljetos povezivao s nekim klubovima iz Engleske i Nizozemske, ali se na kraju odlučio vratiti u Nacional jer nije mogao odbiti silne pozive iz svog voljenog kluba.

Međutim, očito Suarez želi da igra na najvećem nivou i vjeruje da to može iznijeti na leđima iako je jasno svima da je na zalasku karijere.

Špekuliše se čak da bi se mogao vratiti u Liverpool, ali postavlja se pitanje koliko je to realno.

Suarez je u prvom mandatu u Liverpoolu odigrao tri nezaboravne sezone i uspio je na 133 meča zabiti čak 82 gola. Kasnije je otišao u Barcelonu gdje je igrao čak i bolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti