Prije 16 godina objavljen Ronaldinhov video koji je prvi prešao milion pregleda na YouTubeu

Legendarni Joga Bonito video

Prije 16 godina objavljen Ronaldinhov video koji je prvi prešao milion pregleda na YouTubeu

E. Čaušević

Ronaldinho je za mnoge jedan od najboljih igrača koje su imali priliku gledati jer je svojom magijom na terenu oduševljavao javnost.

Ronaldinho je najbolje dane proveo u dresu Barcelone s kojom je uspio da osvoji sve što je mogao, a to je postigao i sa selekcijom Brazila.

Nakon što je 2006. godine s Barcelonom osvojio Ligu prvaka bilo je jasno da se Ronaldinho malo opustio i na terenu više nije bio tako dominantan kao prije. Sigurno da je mogao još godinama igrati na vrhunskom nivou, ali kao da više nije imao dovoljno motiva za to.

Ronaldinho je nakon odlaska iz Evrope potpisao za Atletico Mineiro i jedini cilj bio mu je da osvoji Copa Libertadores koji je falio u njegovoj bogatoj vitrini trofeja. Tada se motiv vratio, a i njegova magija na terenu.

I danas mnogi pamte njegove poteze i golove s utakmica, a za njega kažu da je bio i posljednji pravi fudbalski čarobnjak koji nije skidao osmijeh s lica dok je igrao fudbal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, jedan video i danas je hit, a nastao je prije čak 16 godina. Radi se o Nikeovoj reklami kada je Ronaldinho reklamirao nove kopačke na jednom od treninga Barce.

Tada je uzeo loptu i nekoliko puta zaredom pogodio prečku sa vrha kaznenog prostora. To je bio i prvi video koji je prešao milion pregleda na YouTubeu u historiji, a objavljen je 2005. godine. Sigurno da se vrijedi još jednom prisjetiti Ronaldinhove magične reklame.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Mogao je biti duplo bolji od Mesija i Ronalda da se nije za****vao. Ali u njegovo vrijeme bolji su igrači igrali nego sad.
0 3
Nedd
Nema njemu ravnog! Po meni licno najbolja 10-ka, taj je driblao I mene dok sam gledao njegove nastupe pored TV-a!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti