Luis Suarez odabrao tim za nastavak karijere, mnoge je ostavio u čudu

Napušta Evropu

Luis Suarez odabrao tim za nastavak karijere, mnoge je ostavio u čudu

E. Škorić

Urugvajski napadač Luis Suarez vraća se kući.

Prema riječima novinara Rodrija Vazqueza, Suarez karijeru nastavlja u urugvajskom Nacionalu, ekipi u kojoj je prije 16 godina stasao kao profesionalac.

Suarez se južnoameričkom nogometu vraća s jasnom namjerom da redovnim igranjem stekne povjerenje selektora Urugvaja za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

S 35 godina, Suarez će biti velika figura urugvajskog prvenstva i imat će mogućnost osvajanja važnog naslova poput južnoameričkog.

Postigao je 11 golova u La Ligi za Atletico Madrid prošle sezone, a na kraju iste je napustio špansku ekipu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je prethodne dvije godine igrao za Atletico i sa ovim je klubom osvojio titulu 2021. godine, a ranije je s dosta uspjeha igrao za Liverpool, Ajax, Groningen i Nacional u koji se sada vraća.

Bio je iskusni napadač na meti Borussije Dortmund, ali čini se da je presudila želja da se vrati kući nakon skoro dvije decenije.

Top Komentari

Samke000
A Barselona..tu nije igrao po novinaru ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi