Luiz i Cahill propuštaju finale FA Cupa

Di Matteo u problemima

Luiz i Cahill propuštaju finale FA Cupa

Edmir Škorić

Chelseajev odbrambeni dvojac, David Luiz i Gary Cahill, propustit će finale FA Cupa protiv Liverpoola.

Chelsea i Liverpool će se za trofej FA Cupa sutra boriti na londonskom Wembleyju. Menadžer Plavaca Roberto di Matteo zasad ima problema u zadnjoj liniji.

 

Luiz se povrijedio u polufinalu FA  Cupa protiv Tottenhama, dok je Cahill šepajući izašao u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka protiv Barcelone.  Dvojac nije trenirao na posljednjem treningu uoči okršaja s Redsima.

 

Ako do sutra ne bude pozitivnijih vijesti iz Chelseajeve ljekarske službe, Johnu Terryju će se u stoperskom tandemu pridružiti Branislav Ivanović, dok će Jose Bosingwa zauzeti mjesto na desnom beku. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

No, problemi bi za Di Mattea tek nastali ako se Luiz i Cahill ne budu dovoljno oporavili do 19. maja i finale Lige prvaka protiv Bayerna u Minhenu, jer za taj susret zbog suspenzija neće moći računati na Terryja i Ivanovića.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.