Luka Bilobrk pronašao novi klub

Karijeru nastavlja u Austriji

Luka Bilobrk pronašao novi klub

E. Škorić

Iskusni bh. golman je kao slobodan igrač potpisao ugovor s austrijskim klubom.

Ovog ljeta Bilobrku je istekao ugovor s Radnikom iz Bijeljine, pa je jedno vrijeme čekao na novi angažman.

Iako se vjerovalo da bi mogao karijeru nastaviti u nekom drugom klubu u BiH, na kraju je otišao u Austriju i branit će za drugoligašku ekipu Horn.

Ovaj 35-godišnji golman je dugi niz godina branio u BiH. Ponikao je u matičnom Travniku, igrao potom malo u Hrvatskoj, a po povratku u BiH branio az Čelik, Široki i na kraju Radnik.

"Zbog teške povrede Sebastiana Gessla, prisiljeni smo dovesti pojačanja na ovoj poziciji. S Lukom Bilobrkom dobili smo iskusnog golmana koji će svojim iskustvom pomoći ekipiu”, objašnjava Andreas Zinkel, izvršni direktor SV Horn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi