Luka Jović je od danas zvanično igrač Frankfurta!

Frankfurt donio odluku

Luka Jović je od danas zvanično igrač Frankfurta! · Zvanično

E. Čaušević

Srbijanski napadač Luka Jović ove sezone oduševio je fudbalsku javnost svojim igrama u dresu njemačkog Frankfurta.

Jović igra najbolju sezonu u karijeri i privukao je nevjerovatan interes evropskih velikana. Ovaj 21-godišnji napadač je stalna meta špekulacija već mjesecima i bit će zaista čudo ako ostane u Frankfurtu na kraju ove sezone.

Jović je na ljeto 2017. godine stigao u njemački klub na posudbu iz Benfice, a dogovor je bio da u ovom klubu ostane dvije sezone. Ipak, Frankfurt je odlučio iskoristiti opciju da otkupe njegov ugovor što su danas zvanično uradili.

Momak koji je rođen u Bijeljini danas je zvanično potpisao ugovor s Frankfurtom do ljeta 2023. godine, a nije poznato da li ima u ugovoru opcija otkupne klauzule.

"Sretni smo što Luka ostaje s nama. Za nas nije bilo pitanja da li ćemo ga kupiti i sada možemo reći da se to zvanično desilo. On ostaje kod nas i potpisao je ugovor do ljeta 2023. godine", poručili su iz Frankfurta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U prvoj sezoni u Frankfurtu na 22 utakmice postigao je osam golova, dok je ove sezone eksplodirao i već je dao 17 golova u Bundesligi na 27 utakmica. U Evropskoj ligi dodao je osam golova.

Top Komentari

Joks
Eh, moji "novinarčići"! Nema kluba, svjetskog velikana, u koji ga niste "selili i već mu dres odjenuli", a 'fantastični Luka' osta' u Frankfurt am Main!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti