Sjajni Joao Felix hat-trickom donio veliku prednost Benfici pred revanš u Frankfurtu
Benfica je ostvarila jako dobar rezultat pred revanš utakmicu koja će se da sedam dana odigrati u Frankfurtu.

Četvrtfinale Evropske lige

Sjajni Joao Felix hat-trickom donio veliku prednost Benfici pred revanš u Frankfurtu

E. Oštraković

Večeras su u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige nogometaši Benfice na svom terenu ostvarili pobjedu protiv Eintrachta sa 4:2.

Možda i ključni trenutak utakmice desio se već u 20. minuti kada je direktan crveni karton dobio N'Dicka zbog grubog starta u svom kaznenom prostoru.

Naravno glavni arbitar je dosudio penal, koji je u gol pretvorio Joao Felix, te je najavio svoju sjajnu večer. Eintracht je do izjednačenja došao u 40. minuti preko Luke Jovića, ali je samo tri minute kasnije ponovo Felix postigao pogodak i donio vodstvo svojoj ekipi od 2:1. Do kraja prvog poluvremena gosti su postigli još jedan gol preko Kostića, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Benfica je u samo deset minuta drugog poluvremena uspjela da slomi otpor Eintrachta i da osigura pobjedu u ovoj utakmici. Prvo je u 50. minuti Dias doveo domaće u vodstvo od 3:1, da bi u 53. minuti Joao Felix kompletirao svoj hat-trick i doveo Benficu u vodstvo od 4:1. Do kraja utakmice viđen je još jedan gol, a on je djelo nogometaša Eintrachta, Paciencia koji je postavio konačnih 4:2.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Benfica je ostvarila jako dobar rezultat pred revanš utakmicu koja će se da sedam dana odigrati u Frankfurtu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi