Luka Jović naredne sedmice potpisuje za Real Madrid
Luka Jović je ove sezone odigrao 47 utakmica i postigao je 27 golova uz sedam asistencija (Foto: EPA)

Transfer dogovoren

Luka Jović naredne sedmice potpisuje za Real Madrid

M. Šljivak

Srbijanski napadač Luka Jović od naredne sedmice će postati član novog kluba.

Kako tvrdi španski AS, madridski Real planira da naredne sedmice završi transfer 21-godišnjeg napadača Eintrachta i Jović će postati novi član kraljevskog kluba.

Jović se konstantno povezivao sa evropskim velikanima. Pored Reala interes za njega su pokazivali Barcelona, Liverpool, Bayern, ali Luka se na kraju odlučio za Real.

Transfer bi trebao biti gotov naredne sedmice. Eintracht će od njegove prodaje zaraditi 60 miliona eura, a Kraljevi imaju zanimljiv plan za narednu sezonu sa Jovićem.

Srbijanski fudbaler će u prvoj sezoni imati konkurenciji u iskusnom Francuzu Karimu Benzemi, a planirano je da tako bude samo jednu sezonu, jer će iskusni napadač u ljeto 2020. godine napustiti klub.

Isplati se biti agent: Ramadaniju bogatstvo za Jovićev transfer

O sudbini fudbalera rođenog u Bijeljini prethodnih se sedmica mnogo špekulisalo. Sjajnim igrama u dresu Eintrachta je zapao za oko brojnim velikanima, zvali su Bayern, Barcelona, zatim Real Madrid, koji je na koncu i odnio pobjedu u borbi za Jovićev potpis.

Navedeni mediji objavili su da će Real Madrid za cjelokupan transfer iskeširati 60 miliona eura, od čega će 48 završiti Eintrachtu, za koji je igrao prethodne dvije sezone, a određeni procenat će prema ranijem dogovoru pripasti također Crvenoj zvezdi i Benfici.

Portugalcima je navodno trebalo pripasti 18 miliona eura, ali na putu ka Lisabonu čak devet će 'nestati', odnosno toliko će uzeti Jovićev agent Fali Ramadani na ime provizije za ovaj transfer. Ta klauzula je stajala u ugovoru i ona nije iznenađujuća danas kada je to trend u svijetu fudbala.

Da Jović završi u Real Madridu presudila je želja trenera Zinedinea Zidanea. Reprezentativac Srbije se u potpunosti uklopio u profil za kakvim je tragao legendarni Zizu, jer Jović može da bude alternativa Karimu Benzemi, ali isto tako i da igra u nekoj vrsti tandema sa iskusnim Francuzom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ugovor između Jovića i Real Madrida će biti potpisan na dugih šest godina, što samo dovoljno govori koliko na Santiago Bernabeu ozbiljno računaju na njegove usluge.

U ovoj sezoni Jović je prava noćna mora za defanzivce. Postigao je ukupno 17 pogodaka u Bundesligi, a kada se zaroni u statistiku dodatno, osam je dao lijevom nogom, šest desnom i tri puta je zatresao mrežu glavom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi