Zidane odabrao zanimljivu lokaciju za pripreme Reala
Zinedine Zidane će imati čak 540 miliona eura za dovođenje novih fudbalera u Madrid (Foto: EPA)

Kraljevi donijeli odluku

Zidane odabrao zanimljivu lokaciju za pripreme Reala

M. Šljivak

Zinedine Zidane odabrao je zanimljivu lokaciju na kojoj će njegov tim obavljati pripreme za novu sezonu.

Francuski stručnjak ekipu vodi u Kanadu. Grad Montreal će ugostiti Kraljeve iz Madrida, a Real će trenirati u trening-centru ekipe Montreal Impacta.

Nije ovo prvi put da Zidane vodi svoj tim u ovaj grad. Isto je napravio 2016. godine i to se ispostavio kao pravi potez, jer je Real potom napravio sjajne rezultate.

Real će u predsezoni odigrati nekoliko jakih utakmica. U Sjedinjenim Američkim Državama će biti dio Internacionalnog kupa šampiona, a poznati su i protivnici.

Prvi meč igraju 20. jula protiv Bayerna, a zatim slijede utakmice svaka tri dana, a rivali će biti Arsenal, Chelsea i Atletico Madrid.

Po povratku na Stari kontinet ovaj tim će odigrati još nekoliko jakih utakmica. Igrat će i na Audi kupu u Minhenu, gdje ih čeka polufinalni duel protiv Tottenhama.

Zavisno od rezultata ove utakmice igrat će finale ili susret za treće mjesto, a protivnik će biti Bayern ili Fenerbahče.

Real bi tokom ljeta trebao pretrpiti ogromne promjene unutar tima. Najavljen je dolazak velikog broja novih fudbalera, među kojima su neke velike zvijezde svjetskog fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Protekla sezona je za zaborav i pred Zidaneom je sada ogroman posao kako bi uspio da stvori idealan tim za narednu sezonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti