Luka Jović izgubio status drugog napadača Real Madrida

Diaz dobio prednost

Luka Jović izgubio status drugog napadača Real Madrida

Edmir Škorić

Prema pisanju ugledne Marce, Luka Jović više nije ni druga napadačka opcija Real Madrida.

Real Madrid je s 4:1 poražen na Mestalli, a trener Zinedine Zidane je najprije s klupe ubacio Mariana Diaza u želji da se spasi poraza, a tek kasnije i Luku Jovića. Zbog toga Marca smatra da je srbijanski reprezentativac tek treća napadačka opcija nakon Karima Benzeme i spomenutog Diaza.

"U nedjelju je Mariano upisao prve minute u prvenstvu. U 14 provedenih minuta na Mestalli Diaz je pokazao želju da napravi razliku, izgledao je puno življe od Jovića. Tri puta je pucao, osvojio je tri puta kao i sve svoje duele", piše Marca.

Jović je doveden u ljeto 2019. godine za 60 miliona eura iz Eintracht Frankfurta, ali nikako nije uspio da se snađe, a u tekućoj sezoni je bez gola ili asistencije. Inače, ukupno je za Real u 32 meča dao dva gola uz dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaista preskromno za napadača koji je plaćen 60 miliona eura i koji je oduševljavao igrama u Bundesligi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti