Luka Jović nosi veoma zanimljiv nadimak, nije ga slučajno dobio: "To je zbog kosice"
Srbin želi ići što dalje na Euru

Napadač Orlova pred EP

Luka Jović nosi veoma zanimljiv nadimak, nije ga slučajno dobio: "To je zbog kosice"

Midhat Šljivak

Luka Jović će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj imati ulogu trećeg napadača reprezentacije Srbije. Prednost ispred njega imaju Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, no 26-godišnji napadač spremno čeka šansu za igru. Orlovi čekaju da proradi 'srpski Falcao', što je nadimak kojeg odavno nosi.

Srpski Falcao nadimak je Luke Jovića. Međutim, 26-godišnjak je trenutno po formi daleko formom od čovjeka s kojim ga porede. Mnogi nisi ni znali da mu je to nadimak.

Objasnio je Jović otkud mu poređenje s legendarnim Kolumbijcem i kako ga je dobio.

"Taj nadimak mi je dao direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić. Jednostavno sam stilom igre podsjećao na njega, imali smo istu 'kosicu', pokušavao sam rješavati iste situacije kao on. On je jedan od igrača od kojih sam mnogo naučio gledajući ga", rekao je Jović.

Srbija se na EP uzda u napadački dio ekipe. Luka Jović je treći izbor iza zvijezde Juventusa Dušana Vlahovića i sada već legendarnog Aleksandra Mitrovića.

"Tu su Duci (Vlahović), Mitar (Mitrović) i neki mladi momci poput Ratkova, Joveljića. Mitar je najstariji i imali smo priliku da učimo od njega. Imao je fantastičnu prošlu sezonu, kao i Dušan. Dopunjujemo jedni drugog i mislim da smo u službi tima maksimalno iskorišteni."

Oglasi

"Mitar je tu 'paker' u završnici, igrač koji završava šanse. Duci voli da koristi prostor, ima jako dobru lijevu nogu. Ja sam neko ko voli igrati s dva napadača i da imam slobodu na terenu. Zadovoljstvo mi je igrati s njima."

"Proslavio sam se u formaciji s dvojicom napadača u Frankfurtu. Nama odgovara ofanzivan stil fudbala. Nadam se da ćemo nastaviti igrati u ovom sistemu u budućnosti."

Jović smatra da Srbija može dogurati veoma daleko na Euru. Potrebno je naravno i malo sreće.

"Zasluženo smo na EP. Očekujemo da prođemo grupu i da odemo što dalje, mislim da imamo kvalitet za to. Ovo je turnir i u nokaut fazi je sve moguće."

Oglasi

"Dobili smo jaku grupu, Englezi su među glavnim favoritima. Danska i Slovenija možda i najmanje odgovaraju našem stilu igre. Igraju čvrsto i agresivno. Od druge i treće utakmice će zavisiti naš plasman. Mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo sve utakmice", rekao je Jović.

Jović je za reprezentaciju Srbije debitovao 2018. godine. U proteklih šest godina odigrao je 35 utakmica i zabio je 10 golova.

Mnogo bolji učinak u dresu Orlova zaustavile su njegove loše odluke za karijeru. Potpisao je za Real Madrid, ponijela ga je slava i on se izgubio.

Protraćio je nekoliko sezona u kojima je bio potpuno van forme. Vratio se malo protekle sezone u dresu AC Milana, no prema svemu sudeći on neće ostati član Rossonera.

Odluku o budućnosti saopštit će nakon Evropskog prvenstva. Vjerovatno se nada da bi mogao zablistati na Euru i tako sebi donijeti još bolji ugovor

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi