Luka Kukić novi golman Zrinjskog!

Klub potvrdio

Luka Kukić novi golman Zrinjskog! · Zvanično

M. Šljivak

Luka Kukić (25) novi je golman Zrinjskog.

Kao što je to SportSport.ba i najavio, ovaj 25-godišnji čuvar mreže dogovorio je saradnju sa mostarskim Plemićima i postao je novi član ovog kluba.

Kukić je sa Zrinjskim dogovorio saradanju na dvije godine i ugovor će potpisati nakon ljekarskih pregleda.

Luka Kukić, 25-godišnji vratar koji je u protekloj sezoni bio član FK Sloboda, karijeru će nastaviti u HŠK Zrinjski, a...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Wednesday, June 2, 2021

Luka Kukić je rođen u Mostaru, karijeru je počeo u Posušju, ali većinu karijere proveo je u Hrvatskoj, gdje je nastupao za Imotski, Split i Osijek.

Godinu dana proveo je i u Poljskoj, gdje je nastupao za Koronu Kielce, a  od septembra prošle godine bio je član tuzlanske Slobode.

Oglasi

Luka Kukić
Luka Kukić HŠK Posušje HŠK Posušje Pozicija: GK

Statistika

33 nastupa
33 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

U redovima tuzlanskog premijerligaša odigrao je ukupno šest utakmica u protekloj sezoni, a pet puta je nastupio u Premijer ligi.

Zrinjski očekuje dolazak dvojice fudbalera iz Hrvatske

Zrinjski bi u narednim danima trebao dobiti dva pojačanja iz Hrvatske.

Rukovodstvo mostarskog kluba jako je bilizu realizacija transfera napadača Miroslava Iličića i veznjaka Igora Postonjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iličić je ove sezone u HNL-u upisao 19 nastupa uz dva pogotka za tim Slaven Belupa, dok je Postonjski bio član Varaždina.

U narednom periodu očekuje se još dosta promjena u mostarskom klubu koji očito želi da ispravi grešku iz prošle sezone i nema namjeru da ponovo ostane bez plasmana u Evropu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije