Zmajevi se okupljaju sutra, Petev se suočio sa prvim otkazom

Bez važnog kotačića

Zmajevi se okupljaju sutra, Petev se suočio sa prvim otkazom

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH će u narednih desetak dana odigrati dva posljednja meča Lige nacija. 

Zmajevi pripreme za utakmice protiv Crne Gore i Rumunije započinju u ponedjeljak u Trening kampu Saveza u Zenici.

Selektor Ivaylo Petev se suočio i sa prvim otkazom pošto se na okupljanju neće pojaviti vrlo zahvalni i korisni Luka Menalo.

Krilni fudbaler Dinama je povrijeđen od ranije te će se u trenažni proces vratiti tek krajem septembra što znači da neće moći pomoći svojim reprezentativnim kolegama.

Menalo je u novu sezonu ušao odlično, igrao je zapaženu rolu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a do sada na svom kontu ima jedan gol i tri asistencije.

Nije poznato da li će Petev umjesto fudbalera Dinama uputiti naknadni poziv. O tome bi se više informacija trebalo znati sutra.

Oglasi

Bugarski trener na klupi Zmajeva će vrlo vjerovatno poslati dodatni poziv, a ostaje da se vidi na kojeg igrača će pasti izbor.

Podsjećanja radi, spisak za septembarske mečeve, ne računajući Menala, izgleda ovako:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca),

Odbrana: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Šturm Graz), Amar Dedić (Salzburg), Mateo Sušić (APOEL Nicosia),

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard), Miralem Pjanić (Sharjah), Vladan Danilović (Nacional), Haris Duljević (Hansa), Miroslav Stevanović (Servette), Muhamed Bešić (Ferencvaroš), Dino Hotić (Cercle Brugge),

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen)

Zmajevi će u petak 21. septembra dočekati Crnu Goru te bi sa eventualnom pobjedom osigurali plasman u Ligu A Lige nacija. Tri dana kasnije slijedi gostovanje Rumuniji.

Top Komentari

Comandini
Obradujte nas 1 mjestom
6 1
Chesa
Sretno i pobjedeite
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi