Shrvan, utučen i tužan: Aguero pruža ruku, ali prava istina se čita u očima Luke Modrića
Modrić je ulazio u tunel vidno tužan, Aguera je pozdravio tek toliko da ga ispoštuje.

Shrvan je bio

Shrvan, utučen i tužan: Aguero pruža ruku, ali prava istina se čita u očima Luke Modrića

E. Ganibegović

Hrvatska je sinoć ispala sa Svjetskog prvenstva na vrlo bolan način, što je naravno teško palo Luki Modriću. Vidjelo se to na njegovom izrazu lica prilikom izlaska s travnjaka gdje mu je ruku pružio Sergio Aguero.

Reprezentacija Hrvatske sinoć je završila s maštanjem o tituli prvaka svijeta.

Argentina je bila bolja u polufinalu i slavila s 3:0 pogocima Messija i Alvareza (2), pa Vatrenima preostaje da u subotu igraju meč za treće mjesto protiv poraženog iz večerašnjeg duela između Maroka i Francuske.

Kada je Hrvatska s 3:0 razbila Argentinu u Rusiji Luka Modrić je bio jedna od glavnih figura i postigao i pogodak, no sinoć je bilo sve daleko od idealnog.

Hrvatska je nešto i igrala do prvog pogotka Argentine, ali nakon toga jednostavno nisu mogli da se vrate i bilo je samo pitanje s kojim će rezultatom Argentina proći u finale.

Za legendarnog Luku Modrića je ovo bilo posljednje Svjetsko prvenstvo i šansa da se nakon srebra okiti i zlatom čega je i sam svjestan.

Nakon utakmice kamere su ga uhvatile kako s travnjaka u tunel ulazi vidno utučen i shrvan. Sergio Aguero je stojao sa strane i pružio mu ruku, no vidjelo se da Luka želi samo što prije otići u svlačionicu.

Pokazao je Modrić veliko poštovanje prema igračima Brazila u četvrtfinale koje je tješio nakon što ih je Hrvatska izbacila, pa je svakako zaslužio da se i prema njemu isto ophode Argentinci.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Velikana fudbala posljednji put ćemo na Svjetskom prvenstvu gledati u subotu kada će se boriti za osvajanje bronzane medalje s Hrvatskom.

Ukoliko uspije doći do medalje, biti će to treća za Hrvatsku na Svjetskim prvenstvima, nakon bronze 1998. godine i srebra 2018. godine. 

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
ja polufinala i go..na hrvatska i maroko ,za neutralne to je muka gledat,jedna ekipa igra a druga se zatvori i jedva ceka da se zavrsi bar sa minimalnim ovaj put 3;0, Kako to dodje dovde to niko nezna,a bilo je exstra ekipa.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi