Od čega je ovaj čovjek? Četvorica igrača Bayerna krenula prema samom Mendyju, onda se ukazao Modrić

Hrvatu je uskoro 39 godina

Od čega je ovaj čovjek? Četvorica igrača Bayerna krenula prema samom Mendyju, onda se ukazao Modrić

Admin Čaušević

Izgleda da nova uloga itekako prija Luki Modriću. Kada god uđe sa klupe napravi neki potez koji se može okarakterisati kao ključan. Tako je bilo i u revanš susretu polufinala Lige prvaka sa Bayernom.

U 2024. godini Modrić uglavnom sjedi na klupi i čeka priliku za igru, a Carlo Ancelotti ga ubacuje u posljednoj četvrtini susreta. Pogotovo u najvažnijim mečevima.

Ancelotti je isti recept primijenio i protiv Bayerna. Ukazao povjerenje Modrić mu je uzvratio potezom koji uz golove možda i ključni na utakmici.

Sve se dešavalo u 85. minuti. Modrić je izveo korner, odbrana Bayerna je to očistila poslije čega su Bavarci krenuli u furioznu kontra akciju.

U jednom trenutku čak četvorica igrača Bayerna su krenula na usamljenog Mendyja, onda je Modrić krenuo u trk te je uspio spriječiti opasnu priliku za njemačkog predstavnika.

Oglasi

Odmah nakon toga je uslijedio novi nerealni preokret Kraljeva. U razmaku od nekoliko minuta Joselu je zabio dva gola za pobjedu od 2:1 i novi plasman u finale.

Modrićev trk ne bi bio toliko iznenađenje da Hrvat nema 38 godina te da pri tome nije stigao Aleksandra Pavlovića koji je od Modrića mlađi 18 godina.

U Modrićevom rječniku jednostavno kao ne postoji riječ "odustati". Upravo takav stav ga je učinio živom legendom fudbalske igre.

I nakon same utakmice osvajač Zlatne lopte je bio posebno emotivan. Ljubio je grb Kraljeva na dresu, a zatim i poručio: "Ovaj film mi zvuči poznato, kako volim Real!"

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Preostaje da se vidi da li će izuzetno produktivne Modrićeve minute na terenu na kraju natjerati Florentina Pereza da mu ponudi novo produženje na kraju sezone.

Zimus se činilo gotovim da Modrić odlazi po isteku ugovora, ali vrlo dobrim predstavama posljednjih sedmica na pomolu je preokret i opcija ostanka nije isključenja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fare87
Posro vas Modric vise, sta je to specijalno uradio
2 3
BosanskaSvedska
To je to ukazivanje Gospa/modric !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi