Ancelotti izveo Modrića prvog iz igre, pa stao pred novinare i šokirao ih: "Niko nije..."

Izmjene mu ništa nisu donijele

Ancelotti izveo Modrića prvog iz igre, pa stao pred novinare i šokirao ih: "Niko nije..."

Endin Čaušević

Luka Modrić sinoć je konačno počeo utakmicu Real Madrida od prve minute, no Carlo Ancelotti je u drugom poluvremenu upravo Hrvata prvog izveo iz igre. Međutim, izmjene mu nisu donijele baš ništa, a potom je Italijan sve iznenadio svojom izjavom nakon utakmice.

Real Madrid je pred svojim navijačima ugostio Rayo Vallecano i očekivalo se da će Kraljevi vez većih problema upisati novu pobjedu, a posebno zbog dobre atmosfere u ekipi nakon pobjede u El Clasicu protiv Barcelone.

No, kraljevski klub nije odigrao baš najbolju utakmicu iako je stvorio nekoliko ogromnih šansi. Rayo Vallecano je uspio nekako da se odbrani i na Bernabeu osvoji veliki bod.

Ono što je najviše obradovalo navijače Reala jeste činjenica da se Luka Modrić konačno vratio u početni sastav, te je odigrao dosta dobru utakmicu, ali je potom Ancelotti još jednom razočarao iskusnog veznjaka.

Ancelotti je sredinom prvog poluvremena napravio nekoliko izmjena, a upravo Modrić bio je prvi kojeg je italijanski stručnjak izveo iz igre iako je igrao poprilično dobro.

Oglasi

Sigurno je da iskusnog 38-godišnjaka takav potez nije nimalo obradovao zbog čega je njegov odnos s Ancelottijem sve hladniji.

Međutim, ono što je ponajviše iznenadilo javnost jeste Ancelottijevo priznanje nakon meča da Modrića nije trebao izvoditi iz igre, te da nijedan igrač koji je zamijenjen nije to sinoć zaslužio jer izmjene Realu ništa nisu donijele.

"Modrić je odigrao dosta dobru utakmicu i slažem se da niko nije zaslužio da ga zamijenim jer smo igrali dosta dobro. Razmišljao sam o tome kako da ekipi dam neku novu energiju kojom bismo došli do gola i zato sam pravio izmjene, ali to nismo uspjeli", rekao je Ancelotti i dodao.

"Imali smo 22 udarca na gol protivnika i nismo dali gol. Nekada se jednostavno desi da pored svega što uradiš ne zabiješ gol. To je fudbal".

S druge strane trener Rayo Vallecana, Raya Francisco, bio je iznenađen kada je vidio da Modrić napušta teren, ali nije krio sreću zbog takve odluke Ancelottija.

"Pripremali smo se nekako da zaustavimo Bellinghama i Viniciusa i uspjeli smo, ali Modrić je bio taj koji nam je pravio najviše problema. Pronalazio je način da ugrozi naš gol i srećom da je zamijenjen. Bio sam iznenađen, ali i sretan kada sam vidio da izlazi iz igre", poručio je Francisco.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je drugi na tabeli La Lige sa 29 bodova i ima dva boda manje od lidera Girone koja je najprijatnije iznenađenje u Ligama petice. Rayo također igra dobro i nalazi se na devetom mjestu sa 18 bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti