Luka Modrić i Real Madrid - Ancelotti prekinuo šutnju i pred cijelim svijetom rekao šta se dešava
(AP Photo/Jose Breton)

Hrvatski fudbaler nije u prvom planu

Luka Modrić i Real Madrid - Ancelotti prekinuo šutnju i pred cijelim svijetom rekao šta se dešava

Midhat Šljivak

Luka Modrić propustio je prethodne dvije utakmice madridskog Reala. Carlo Ancelotti je odlučio da ga ostavi na klupi u duelima s Las Palmasom i Gironom, a pred duel s Napolijem u Ligi prvaka ponovo je hrvatski veznjak bio glavna tema.

Luka Modrić dobija sve manje šanse za igru u Real Madridu. Trener Kraljeva Carlo Ancelotti mu nije dao ni minute u posljednje dvije ligaške utakmice, a italijanski stručnjak je pred utakmicu Lige prvaka s Napolijem konačno govorio o hrvatskom veznjaku.

Ancelotti je jasan da Modrić ne igra samo zato jer ima dovoljno kvalitetnih veznjaka i da uvijek neko mora ostati na klupi.

"Zašto Luka Modrić nije igrao u posljednjim utakmicama? Znam da je to iznenađujuće, ali igrao je protiv Union Berlina i protiv Atletica. Imamo dosta dobrih veznjaka. Luka nema problem s nama, niti mi s njim", rekao je Carlo Ancelotti i nastavlja:

Oglasi

"Ništa se ne dešava s njim. Nije igrao, ali to bi se moglo promijeniti sutra ili u narednoj utakmici. Jednom je Luka na klupi, drugi put to može biti Kroos, Tchouameni, Camavinga. Uvijek nekog moram ostaviti na klupi", jasan je Carlo Ancelotti.

Ove sezone 38-godišnji veznjak odigrao je sedam utakmica za Real Madrid. Nije ostvario nikakav značajan učinak na terenu i zbog toga su počele priče o njegovom odlasku iz kluba.

Navodno je i Modrić veoma nezadovoljan svojim statusom. Ne želi biti rezerva, ali očigledno je da će se morati pomiriti s takvom situacijom na terenu

Prednost u klubu imaju mlade nade. Španski mediji tvrde da je i predsjednik Florentino Perez zatražio od Ancelottija da Modrić i Kroos igraju manje nego što to on želi jer želi da mladi veznjaci imaju konstantnost.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Modrić je, podsjetimo, krajem prošle sezone odbio bogate ponude iz Saudijske Arabije i odlučio se ostati još godinu dana u Realu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Perete s Modricem vise, covjeku 38 godina normalno da nece svaku tekmu igrat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije