Modrić dao veliko obećanje Ancelottiju: "Carlo, ne brini, neću to učiniti"

Italijan to mnogo cijeni

Modrić dao veliko obećanje Ancelottiju: "Carlo, ne brini, neću to učiniti"

Edmir Škorić

Hrvatski fudbaler Luka Modrić odavno je u centru pažnje i svi s nestrpljenjem čekaju da vide gdje će ovaj fudbalski čarobnjak nastaviti bogatu karijeru.

Modrić je ove sezone mnogo manje igrao kod Carla Ancelottija, ipak se Real odlučio na smjenu generacije i sve više su u prvom planu mladi i novi fudbaleri poput Judea Bellinghama na kojima će se graditi budućnost madridske ekipe.

Hrvat je morao da prihvati to, iako je naravno navikao da igra kao starter i da se dosta toga vrti oko njega. Po svemu sudeći on igra posljednju sezonu u Madridu, a navodno će od ljeta put Saudijske Arabije, mada se uvijek spominje i prelazak u Inter Miami.

Ipak, posljednje informacije govore da će Modrić na poziv bivšeg saigrača i prijatelja Cristiana Ronalda otići u Saudijsku Arabiju i potpisati za Al-Nassr.

Luka Modrić bi dobio godišnje 30 miliona eura i naravno značajno bi povećao svoj bankovni račun na zalasku impresivne karijere. Za razliku od boravka u Madridu, bio bi pod manjim pritiskom, ali bi svejedno imao izazov jer Al-Nassr želi trofeje i naslov prvaka Saudijske Arabije.

Oglasi

Real će ostati bez nekih važnih igrača, ali ono što je jako važno, to se neće dogoditi u januaru kako se ranije pretpostavljalo. Florentino Perez i Ancelotti dogovorili su se da ne bude nikakvih promjena na zimu bez obzira na sve probleme i da je važno da sezonu završi tim koji ju je i počeo.

Modrićev odlazak je sve izvjesniji, no tek na ljeto, pošto je navodno Zadranin dao riječ Ancelottiju da će ostati do kraja sezone i tek onda spakovati kofere.

"Carlo, ne brini, neću to učiniti", prenosi Defensacentral riječi Modrića koje je navodno uputio Ancelottiju.

Ekonomska moć arapskog fudbala ili ponude iz MLS-a neće promijeniti mišljenje hrvatskog veznjaka koji želi uživati ​​u posljednjoj sezoni u Real Madridu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić zna da će s povratkom Eduarda Camavinge, Viniciusa Jr.-a ili Arde Gulera konkurencija postati žešća u prvom mjesecu godine i svakako će Kraljevi imati realne šanse da postanu prvaci Španije, ali i da se bore za novi trofej u Ligi prvaka.

Hrvatski fudbaler osvojio je čak pet trofeja Lige prvaka i zna da je ovo prilika da dođe do šestog, a na prste jedne ruke mogu se nabrojati igrači koji imaju toliko osvojenih naslova Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi