Izraz lica sve govori: Egipćani panično tražili Modrića, a kad su ga našli imali su mu šta i dati

Hrvatska je bila ubjedljiva

Izraz lica sve govori: Egipćani panično tražili Modrića, a kad su ga našli imali su mu šta i dati

A. Čaušević

Luka Modrić je konačno osvojio trofej sa Hrvatskom. Uradio je to poslije pobjede na ACUD kup gdje je u finalu rezultatom 4:2 pobijeđen domaćin Egipat i to pred više od 90.000 navijača.

Iako ACUD kup nema ni približnu vrijednost kao zvanični turniri poput Evropskog i Svjetskog prvenstva gostovanje u Egiptu će Vatrenim sigurno ostati u lijepom sjećanju.

Po posebnom poklonu će ga pamtiti i Modrić koji je poslije meča dobio još jedno u moru vrijednih priznanja. Njegov izraz lica je rekao mnogo toga.

Naime, nakon što je utakmica završena organizatori utakmice su odmah krenuli za Modrićem jer je hrvatski veznjak proglašen za igrača utakmice.

Kada su ga pronašli doveli su ga ispred panoa te su mu uručili nagradu za najboljeg igrača utakmice. Riječ je o ustakljenom i pozlaćenom kipu fudbalera.

Oglasi

Modrić je pokušao nabaciti osmijeh na lice, ali dojam je da mu ova nagrada i ne predstavlja neko iznenađenje, vjerovatno zato što je navikao na mnogo veća dostignuća.

Inače, tokom susreta publika na tribinama nije imala milosti prema 38-godišnjaku te je vrlo često bio laser na njegovom licu zbog čega se i žalio sudiji.

Možda su provokacijama sa tribina Egipćani razljutili Modrića koji je ponovo bio sjajan u dresu Hrvatske te je za 60 minuta koliko je bio na terenu upisao dvije asistencije.

Osvajač Zlatne lopte se sada vraća klupskim obavezama gdje ga čeka naporan početak aprila pošto Real osim obaveza u prvenstvu ima i zahtjevan dvomeč protiv Manchester Cityja.

A kako se bliži kraj sezone počet će da raste i nestrpljenje oko Modrićeve budućnosti. Ugovor s Kraljevima mu ističe kroz nekoliko mjeseci i čeka se njegova odluka da li ostaje ili odlazi.

Inače, selektor Hrvatske Zlatko Dalić sigurno može biti zadovoljan što su njegovi izabranici prikazali protiv Tunisa i Egipta te martovske provjere za Vatrene sigurno predstavljaju pozitivnu ocjenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti