Endrick će zauvijek pamtiti susret s Modrićem: "Pokazao je na mjesto pored sebe..."
Luka Modrić je apsolutni vođa svlačionice Real Madrida

Mladi Brazilac nikad neće zaboraviti ono što se desilo

Endrick će zauvijek pamtiti susret s Modrićem: "Pokazao je na mjesto pored sebe..."

M. Šljivak

Nova nada brazilskog fudbala Endrick (17) od ljeta će obući dres Real Madrida. Talentovani napadač odavno je već član kluba, a s ekipom se upoznao krajem prošle godine. Najveći utisak na njega je ostavio susret s Lukom Modrićem.

Veliki talenat brazilskog fudbala Endrick pojačat će napad madridskog Reala u narednoj sezoni. Kraljevi su za njegove usluge platili 45 miliona eura brazilskom Palmeirasu, a od ovog dečka se očekuju velike stvari u budućnosti.

Endrick je već upoznao ekipu krajem godine. Došao je u Madrid i pozdravio je buduće kolege, a najveći utisak od svih na njega je ostavio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Brazilac je u pismu mlađem bratu koje je objavio otkrio šta se dešavalo tokom razgovora s iskusnim veznjakom.

"Ono čega se najviše sjećam kada sam ušao u svlačionicu je razgovor s Lukom Modrićem", navodi Endrick i dodaje:

Oglasi

"Njegov dres s brojem 10 je bio okačen, a on je pokazao na mjesto pored sebe: 'Broj 9 i broj 10. Ko zna, možda ćeš sljedeće sezone sjediti pored mene'", otkriva Endrick i dodaje:

"To mi je dotaklo srce. Pomislio sam, čovječe, ako Modrić vjeruje da sam vrijedan broja 9, to mora da je istina", rekao je Brazilac.

Veliko je međutim pitanje hoće li Modrić ostati u Realu? 'Desetka' Kraljeva još nije dobila ponudu za nastavak saradnje, a ugovor mu ističe na kraju ove sezone.

Real je navodno spreman da mu ponudi novi jednogodišnji ugovor. Međutim, neće biti ključni faktor u igri tima Carla Ancelottija što je i očekivano s obzirom na to da će u septembru proslaviti 39. rođendan.

Oglasi

Endrick je trebao u Chelsea, ali...

Endrick, odnosno njegovi roditelji, imali su dogovor s londonskim Chelseajem. Došli su u London kako bi pogledali kuće gdje će živjeti, a zatim je uslijedio hladan tuš.

Njegov otac Douglas Sousa otkriva kako je sve bilo spremno za prelazak u Chelsea i razloge što na kraju nije došlo do transfera.

"Dobili smo poziv vlasnika kluba da vidimo klub i zemlju. Gledali smo meč s Arsenalom, vidjeli se s igračima. Sve su nam pripremili, pokazali su nam kuću gdje ćemo živjeti, crkvu gdje bi Endrick išao, dobili smo vodiča koji bi nam pomagao oko svega što trebamo."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ipak, sve se promijenilo u posljednji čas. Spremali smo se za život u Londonu, a zatim nas je usred noći pozvao agent i saopštio je kako je vlasnik Chelseaja povukao ponudu. Smatrao je da bi cifra od 60 miliona eura za 16-godišnjaka podigla druge cijene na tržištu, a i Endricka bi čekali dvije godine. Potom se pojavio Real Madrid i sve je bilo gotovo".

Real Madrid je i po nižoj cijeni dobio ovu zvijer od napadača i vidjet ćemo koliko će mladi napadač napraviti u karijeri.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti