Uzalud i cijela stranica u Marci: Dinamovcima se neće svidjeti ono što je rekao Luka Modrić

Za njega postoji samo jedan "klub života"

Uzalud i cijela stranica u Marci: Dinamovcima se neće svidjeti ono što je rekao Luka Modrić

Endin Čaušević

Zagrebački Dinamo nedavno je iznenadio fudbalsku javnost kada je zakupio cijelu stranicu u španskoj Marci na kojoj je bila fotografija dresa Luke Modrića. Jasno je da bi u Dinamu voljeli da se on penzioniše tamo gdje je i počeo, ali izjava iskusnog Hrvata ih neće previše obradovati.

Već je dobro poznato da Modriću na kraju ove sezone ističe ugovor s Real Madridom i iako su ga mnogi vidjeli na izlaznim vratima kraljevskog kluba čini se da će ovaj 38-godišnjak na kraju produžiti saradnju na još godinu dana.

Penzionisanje Tonija Kroosa promijenilo je status Modrića oko novog ugovora jer je on trebao napustiti Real ovog ljeta, ali sada je sve izglednija opcija da će ostati na stadionu Santiago Bernabeu.

Prije nekoliko sedmica špekulisalo se da bi se Modrić mogao vratiti čak u Dinamo i završiti karijeru u klubu u kojem je sve počelo, a Modri su dodatno "zagrijali" atmosferu svojim potezom.

Naime, Dinamo je početkom prošlog mjeseca zakupio cijelu stranicu španskog lista Marca na kojoj je objavio dres zagrebačkog kluba na kojem je bio broj dres i prezime kapitena reprezentacije Real Madrida.

Uz fotografiju Modrićevog dresa pisalo je i "Imao bi smisla", a mnogi su to shvatili kao znak da su u Dinamu odlučni da pokušaju iskusnog veznjaka na ljeto vratiti na Maksimir.

Oglasi

Tada je još i postojala šansa da Modrić dođe u Dinamo i tu se penzioniše, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Očekuje se da Real nakon subotnjeg finala Lige prvaka saopšti da je Modrić potpisao novi ugovor i da ostaje u klubu i naredne sezone.

Modrić je i u razgovoru za COPE poručio da je njegov san i želja da se penzioniše u dresu Real Madrida, a navijačima Dinama sigurno se neće svidjeti to što je rekao da je Real klub njegovog života.

"Odluka o mojoj budućnosti je poznata, ali vam ju ne mogu otkriti. Sve će se znati nakon finala. Uvijek sam govorio da se želim penzionisati u dresu Real Madrida i to je ono što zaista želi. To bi bilo ostvarenje sna jer je ovo moj dom", rekao je Modrić i dodao.

Oglasi

"Real Madrid će uvijek biti klub mog života. Želim oproštaj kao što je imao Toni Kroos, to je bilo fantastično i veoma emotivno".

Modrić je rođen u Zadru gdje je napravio prve fudbalske korake, ali je još kao dječak došao u Dinamo gdje je prošao sve omladinske kategorije, te je u ovom klubu proveo ukupno osam godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zagreb je napustio na ljeto 2008. godine kada je za 22.5 miliona eura prešao u Tottenham. U Real Madrid stigao je na ljeto 2012. godine, te je postao legenda kraljevskog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije