Novinar je bio uporan, Luka Modrić nije izdržao i kroz osmijeh poručio: "To mi zvuči jako dobro"

Produženje ugovora glavna tema

Novinar je bio uporan, Luka Modrić nije izdržao i kroz osmijeh poručio: "To mi zvuči jako dobro"

Endin Čaušević

Ostanak Luke Modrića u Real Madridu sve je izglednija opcija, a hrvatski veznjak nije mogao sakriti osmijeh na licu kada ga je španski novinar pitao da li ostaje u kraljevskom klubu i kada će produžiti svoj ugovor.

Modrić je bio gost na španskoj radio stanici COPE i govorio je o sezoni koja se nalazi pred samom kraju, te naravno o najvažnijoj utakmici koja je pred igračima Real Madrida, a to je finale Lige prvaka.

Igrači kraljevskog kluba spremaju se punom parom za okršaj protiv Borussije Dortmund koji nas čeka u subotu na londonskom Wembleyju u finalu najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

U Realu je bilo dosta zanimljivo prethodnih dana nakon što se neočekivano od igranja fudbala oprostio Toni Kroos, a to sigurno mijenja situaciju Luke Modrića koji će čini se ostati u Madridu i naredne sezone.

Do prije nekoliko sedmica činilo se da je Modrićev ostatak u Madridu nemoguća misija, ali su se stvari drastično promijenile.

Modrić bi trebao produžiti ugovor na još jednu sezonu i narednog ljeta prema svemu sudeći u dresu kraljevskog kluba završiti karijeru. Iskusni veznjak bio je gost na radio stanici COPE gdje je govorio o finalu protiv Dortmunda, ali i novom ugovoru.

Oglasi

No, Modrić nije mogao ništa konkretno da kaže iako su mnogi mogli da zaključe da je njegov ostanak čini se već završena stvar.

"Još uvijek ne mogu ništa reći. Fokusirani smo na finale Lige prvaka, a ostalo će se znati kada dođe vrijeme za to", rekao je Modrić na početku razgovora kada ga je novinar pitao o novom ugovoru.

No, novinar radio stanice COPE nije odustajao i poručio je da je siguran da će Modrićevo produženje ugovora biti saopšteno nakon finala Lige prvaka.

"Meni je jasno šta će se desiti. Produženje Luke Modrića bit će saopšteno u subotu nakon što Real Madrid osvojili Ligu prvaka", rekao je novinar na šta se Hrvat nasmijao i odlučio je da odgovori.

Oglasi

"Dobro. To mi zvuči jako dobro. Nadam se da će se tako i desiti".

Naravno, Modrić je govorio i o finalu protiv Dortmunda i poručio je da jedva čeka da počne utakmica na Wembleyju.

"Tu utakmicu jedva čekam i pripremam se za nju kao da ću igrati. Ne budem li igrao od početka ući ću kasnije. Osjećam se jako dobro fizički i psihički i spreman sam za finale", dodao je.

Iako Modrić nije bio zadovoljan što nema minutažu kod Carla Ancelottija kao prethodnih sezona poručio je da je prihvatio svoju novu ulogu u Real Madridu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bilo mi je teško da to razumijem u početku jer sam tokom cijele karijere bio u startnoj postavi. No, kasnije sam prihvatio svoju novu ulogu i mislim da sam dobro odigrao, te da je trener zadovoljan", zaključio je Modrić.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije