Novinar iz Latvije postavio Modriću pitanje, on počeo da odgovara, a onda shvatio šta je uradio
"Aha, na našem ću..."

Detalj koji je mnoge nasmijao

Novinar iz Latvije postavio Modriću pitanje, on počeo da odgovara, a onda shvatio šta je uradio

Endin Čaušević

Za reprezentaciju Hrvatske večeras utakmicom protiv Latvije počinje borba za direktan plasman na Evropsko prvenstvo u kojoj ekipa Zlatka Dalića ne drži sve u svojim rukama. Pred meč u Rigi u centru pažnje našao se Luka Modrić koji se pojavio na press konferenciji, a jedan detalj mnoge je nasmijao.

Hrvati su porazima prošlog mjeseca od Turske i Velsa sebi itekako zakomplikovali situaciju u grupi i u preostalim mečevima protiv Latvije i Armenije nemaju više pravo na kiks ukoliko žele direktno da idu na Evropsko prvenstvo.

Ni dvije pobjede im ne garantuju drugu poziciju u grupi jer pored toga treba im i kiks Velšana ako žele direktno na EP, a ukoliko se ne poklope sve kockice onda ćemo Vatrene gledati u martu u baražu.

Prvo "finale" ekipa Zlatka Dalića igra večeras u Rigi protiv Latvije i jasno je da Hrvatska ima ulogu velikog favorita.

Pred ovu utakmicu jučer je održana i press konferencija na kojoj se pored Zlatka Dalića pred novinarima pojavio i Luka Modrić koji je pričao o meču koji čeka njega i njegove saigrače.

Oglasi

Međutim, jedan detalj posebno se našao u centru pažnje kada je jedan od latvijskih novinara na engleskom jeziku postavio Modriću pitanje, te je on na istom počeo odgovarati, a onda se sjetio šta treba da uradi.

Naime, praksa je da i pored toga što dobije pitanje na nekom od stranih jezika Modrić odgovori na hrvatskom što je na trenutak zaboravio.

Kapiten reprezentacije Hrvatske počeo je također da priča na engleskom, ali se ubrzo sjetio šta treba da uradi i kratko dodao: "Aha, na našem ću...", te zatim odgovorio na postavljeno pitanje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica između Latvije i Hrvatske igra se s početkom u 18 sati, a prije toga Vatreni će da osluškuju dešavanja iz Jerevana gdje od 15 sati igraju Armenija i Vels.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti