Modrić otkrio gdje je završio Mbappeov dres sa utakmice Francuska - Hrvatska

Hrvat je bio kritikovan

Modrić otkrio gdje je završio Mbappeov dres sa utakmice Francuska - Hrvatska

A. Čaušević

Mediji bliski Real Madridu su žestoko kritikovali Luku Modrića zbog njegovog poteza tokom poluvremena utakmice Lige nacija između Francuske i Hrvatske.

Prošlog mjeseca su u Parizu Hrvati sa minimalnih 0:1 pobijedili super jaku Francusku, a Modrić je bio jedan od najboljih pojedinaca tog susreta.

Nakon utakmice o Modriću se najviše pisalo zbog njegovog pozdrava i zagraljaja sa Kylianom Mbappeom te razmjeni dresova.

Mbappe je ranije odbio Real Madrid i ostao u PSG-u zbog čega je postao na vrsta ''persone non grate'' među populacijom naklonjenoj popularnim Kraljevima.

Upravo iz tog razloga kritikovan je i Modrić jer su osobe bliske Realu smatrale kako ni pod razno nije trebalo zamijeniti dres sa francuskim superstarom.

U razgovoru za Sportske Novosti kapiten Vatrenih je otkrio šta se na kraju desilo sa dresom kojeg je uzeo od Mbappea.

Oglasi

"Bile su mi te medijske priče zapravo smiješne. Razumijem medije koji oko svega što mogu prave neku posebnost, ali ovdje je u pitanju samo jedna molba za jedno dijete, te ispunjenje njegove želje", rekao je Modrić te nastavio:

"Zamolio me Domagoj Vida, mali mu obožava Mbappea, da pitam za dres jer se nadao da će ga meni dati, pretpostavljajući da ga njemu ne bi dao. Naravno da sam to učinio za Vidinog sina."

"On nam je svima toliko drag još od Rusije i tamošnjeg nam slavlja, kao što bih učinio za svako dijete ako mogu.

"S Kylianom sam, za svoju kolekciju, već u ranijim utakmicama zamijenio dres...", završio je 36-godišnjak.

Komenatisao je i Modrić odluku jednog od najboljih igrača današnjice da ostane u PSG-u.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Mbappe je odlučio kako je odlučio, to je njegovo pravo i sada on živi s tom odlukom. Ide se dalje. Svi smo mislili da će doći kod nas, nije se dogodilo i - šta sad? Pa nećemo valjda čovjeka razapeti…

"Mbappe je veliki igrač, ali kako uvijek ponavljam, u svakom kontekstu, niti jedan igrač nije po značaju iznad kluba. Real je najveći, iznad svakog igrača i uvijek će tako biti", poručio je Modrić.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Jel moguće da se još o ovome piše.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi