Suze na licu, ali u cijelom razočarenju Modrić je jednim potezom pokazao koliko je veliki čovjek
FOTO: EPA

Trenutak koji će mladi fudbaler pamtiti do kraja života

Suze na licu, ali u cijelom razočarenju Modrić je jednim potezom pokazao koliko je veliki čovjek

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske blizu je eliminacija sa EURO-a. Nakon tri odigrana kola u grupi B Vatreni imaju samo dva boda i još ih matematika drži u igri da završe među četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Nade Hrvatske srušili su Italijani u derbiju trećeg kola grupe B. Meč je završen rezultatom 1:1, a Italija je do gola došla u sedmoj minuti sudijske nadoknade vremena preko Zaccagnija.

Velika tuga i nevjerica vladala je u selekciji Hrvatske. I igrači i navijači bili su duboko razočarani, a pojedini nisu krili suze.

Tako je jedan od najboljih fudbalra današnjice Luka Modrić (39) zaplakao u mix zoni tokom izjave i pokazao koliko mu je teško palo vjerovatno ispadanje Hrvatske sa EURO-a.

Ipak, Modrić je i pored teške noći i nesretnog remija pokazao koliko je veliki čovjek.

Po završetku utakmice sa Italijom iako razočaran i tužan, izašao je u susret italijanskom reprezentativcu, Nicolu Fagioliju (23).

Oglasi

Modrić je sa Fagiolijem zamijenio dres, a mladi Italijan je bio oduševljen potezom Modrića i objavio fotografiju na društvenim mrežama.

"Fenomen, on je fenomen, koji mi je od malena bio inspiracija", rekao je Fagioli i dodao:

"On je primjer na terenu i van njega kakav treba da bude vrhunski fudbaler. Bila mi je čast da ga upoznam, a još veća čast da dobijem njegov dres."

Modrić je nakon utakmice stao pred kamere i sa gnedlom u grlu dao izjavu.

Oglasi

"Ne znam šta da vam kažem stvarno. Nogomet je nekada okrutan i to se pokazalo na nama šta je tu je", rekao je Modrić između ostalog i dodao:

"Nismo zaslužili taj gol, ne znam gdje je sudac našao ovih osam minuta. Ako treba da padneš i izgubiš onda je to ovako."

"Teoretski, ali teško. Nama se nikad ništa nije poklopila. Nekad nije suđeno, nogomet je okrutan, to se najbolje pokazalo na nama."

Kalkulacija u igri za Vatrene

Hrvatima je potrebno da u grupi F Portugal u svojoj grupi ostvari pobjedu protiv Gruzije, te da Turska ostvari pobjedu protiv Češke.

Osim toga potrebno im je i da Engleska ostvari pobjedu protiv Slovenije sa tri ili više razlike, te da Danska dobije Srbiju.

U tom slučaju Hrvatska bi ostvarila prolaz u osminu finala Evropskog prvenstva, ali jasno je da su šanse zaista jako male za to.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi